Koolhydraatarme ei-muffins

Blog, Lunch
Healthy snacks maken

Deze heerlijke hartige en koolhydraatarme ei-muffins kun je heerlijk eten als lunch, maar ook als tussendoortje. Maak eventueel een dubbele hoeveelheid en vries een deel van de muffins in. De ei-muffins kunnen zowel koud als warm gegeten worden, dus ideaal voor onderweg!

Lijstje (voor 12 muffins) 
7 (biologische) eieren
120 ml rijstemelk of halfvolle melk
200 gram zoete aardappelen
100 gram wortel
20 gram spinazie
4 el groene pesto
Versgemalen peper

Benodigdheden: (siliconen) muffinvormpjes

Aan de slag! 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kluts in een kom de eieren samen met de melk, de pesto en wat versgemalen peper.
3. Schil de zoete aardappel en wortel. Snijd beide in stukjes van 0,5×0,5 cm.
4. Verdeel de spinazie over de muffinvormpjes. Verdeel daar bovenop de stukjes zoete aardappel en wortel.
5. Verdeel het eimengsel over de muffinvormpjes (ongeveer voor driekwart).
6. Bak de muffins in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

6 + vijftien =

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!

Menu