Koningssoep

Blog, Diner

Op koningsdag heb je natuurlijk geen zin om heel lang in de keuken te staan. Maar wil je toch een snelle en gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is deze razendsnelle koningssoep een goed idee. Binnen 15 minuten zet je een heerlijke verse oranjesoep op tafel. Stokbroodje erbij en je hebt een lekkere koningsmaaltijd…


Lijstje
600 gram wortels
2 uien
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 el sambal
1 tl komijn
1 el zonnebloemolie
2 bosuitjes
Verse zwarte peper en zeezout

Aan de slag!
1. Snijd de uien in kleine stukjes, snijd de wortels in dunne plakken en pers de knoflook fijn.
2. Doe 1 el zonnebloemolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit een paar minuten, voeg daarna de komijn en de sambal toe en bak dit 2 minuten mee.
3. Schep de wortels door het uienmengsel en voeg de bouillon toe. Laat de soep 15 minuten koken en pureer deze dan met een staafmixer tot een gladde soep.
4. Breng de soep weer in de pan aan de kook en breng op smaak met verse zwarte peper en zeezout.
5. Schep de soep in kommen en strooi er nog wat gesneden bosui over.

Tip!
Als je van deze soep een maaltijdsoep wilt maken, kun je ook nog tuinbonen toevoegen (doe dit dan bij punt 3), een heerlijke combinatie met de wortels. Bonen zorgen voor een lang verzadigd gevoel en maken van deze soep een volledige maaltijd.

 

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

15 + vijftien =

Menu