Kan ik ook afvallen als ik brood eet?

Artikelen voeding, Blog

Ja, je kunt ook afvallen als je brood eet…

Afvallen gebeurt namelijk wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Even simpel gezegd, zie het als een balans; wanneer je meer energie binnenkrijgt dan dat je verbrandt, kom je in gewicht aan. Wanneer je minder energie binnenkrijgt dan dat je verbrandt, val je in gewicht af.

Toch kan het zijn dat je merkt dat je bent afgevallen nadat je gestopt bent met brood eten. Dat komt dan waarschijnlijk doordat het eten wat je nu eet in plaats van brood, minder calorieën bevat dan je belegde boterhammen. Je at namelijk niet alleen maar brood, maar ook boter, kaas, vleeswaren, zoet broodbeleg, etc. Niet gek dat als je een dik belegde boterham vervangt door een salade dat je dan afvalt. Kies zoveel mogelijk voor volkorenbrood of volkoren meergranenbrood en voor magere belegsoorten zoals 30+ kaas, magere vleeswaren (kipfilet, rosbief, fricandeau, magere ham, kalkoenfilet etc.), hummus, hüttenkäse, ei en groenten (tomaat, komkommer, radijs).

Kortom, je kunt afvallen wanneer je brood eet, maar kies dan wel bewust voor volkorenbrood en gezond beleg.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!