Kabeljauwfilet met pompoenpuree en gebakken spinazie (koolhydraatbewust)

Blog, Diner

Het is weer de tijd van de pompoen en volgende week is het zelfs alweer Halloween. Je kunt niet alleen hele leuke lampionnen maken van pompoen, maar ook heerlijke voedzame maaltijden. Om in het ‘pompoenen-thema’ te blijven heb ik een heerlijke maaltijd samengesteld met pompoen, spinazie en kabeljauwfilet. Kabeljauwfilet behoort tot de magere vissoorten en past daarom heel goed in een energie-beperkend voedingspatroon. De vis bevat belangrijke voedingsstoffen waaronder omega-3 vetzuren, vitamine A, B2, B12 en D en de mineralen calcium, ijzer en magnesium. Een goede reden dus om met regelmaat kabeljauw te eten. Van de pompoen, een echte herfstgroente, maken we deze heerlijke puree. Dus stiekem eet je twee verschillende soorten groenten in dit recept zonder dat je het door hebt šŸ˜‰ Pompoen is rijk aan vezels, vetarm en zit bomvol vitaminen zoals vitamine A en vitamine C, beide goed voor onze weerstand. Niet onbelangrijk in deze griepperiode. Veel plezier met dit lekkere recept!

Lijstje (voor 1 persoon)
150 gram kabeljauwfilet
200 gram pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
250 gram verse spinazie
1 sjalot (30 gram)
1 teentje knoflook
50 ml kokosmelk (de dikke variant)
10 gram pijnboompitten
Kokosolie om in te bakken
Snufje zeezout en zwarte peper
Optioneel: chilipoeder

Aan de slag!
Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg even opzij.
1. Kook de pompoenblokjes circa 10 minuten, totdat deze volledig gaar zijn. Gebruik je diepvriespompoen? Ontdooi deze dan eerst of kook ze een paar minuten langer.
2. Snipper de sjalot en pers de knoflook.
3. Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een wokpan of hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
4. Voeg de spinazie toe bak totdat deze is geslonken.
5. Giet de pompoen af en voeg de kokosmelk en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Stamp de pompoen tot een puree.
6. Optioneel: voeg een snufje chilipoeder toe.
7. Verhit 1 tl extra vierge kokosolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet om en om 5 Ć  10 minuten, totdat deze gaar is.
8. Schep de pompoenpuree en de gebakken spinazie op een bord.
9. Leg de kabeljauwfilet er bovenop en garneer met de (geroosterde) pijnboompitten.

Variatietips!
– Vervang de kabeljauwfilet door scholfilet, koolvis of tilapiafilet.
– Liever geen vis? Vervang de kabeljauwfilet dan door 2 gekookte eieren, een vegetarische burger of kies voor kipfilet of kalkoenfilet.
– Vervang de pompoenblokjes door zoete aardappel. Het gerecht is dan alleen niet meer koolhydraatarm.
– Vervang de spinazie door broccoli, sperziebonen of snijbonen.
– Vervang de kokosmelk door ongezoete amandelmelk.
– Vervang de pijnboompitten door pompoenpitten of ongezouten pistachenoten.

Mocht je dit heerlijke recept gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

19 − 4 =

Menu