I’ts a wrap! Ontdek hoe je tortilla’s kunt vullen met vlees, tofu of vis.

Eens een keer geen zin in rijst, pasta, aardappelen of couscous. Iedereen kent wel een recept voor een gevulde Mexicaanse tortilla met pittige kruiden, gehakt of kip, paprika’s, maïs of bonen. Hieronder lees je hoe je een tortilla eens op een andere manier kunt bereiden dan op Mexicaanse wijzen.

Spinazie flapjes

Lijstje voor 4 personen

  • 300 gram spinazie
  • 1 grote ui
  • 4 tomaten
  • Olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 4 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 tortilla’s
  • 175 gram geraspte kaas 30+
  • 125 gram verse crème fraîche light voor warme gerechten

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Vet de ovenschaal in met olijf olie.
  3. Snij de ui en tomaten in blokjes.
  4. Verwarm een grote koekenpan met een beetje olijf olie op het vuur.
  5. Fruit de uitjes glanzend en gooi daarna het gehakt erbij en bak het gehakt bruin.
  6. Verwarm tegelijkertijd een pan met een beetje olijf olie op het vuur en bak de spinazie aan tot dat het geslonken is.
  7. Voeg de kruiden aan het gehakt toe.
  8. Voeg uiteindelijk alles bij elkaar en bak nog 2 minuten zachtjes door.
  9. Vul de tortilla’s, rol ze dicht en leg ze in de ovenschaal.
  10. Besmeer de tortilla’s met crème fraîche en bestrooi ze met geraspte kaas.
  11. Bak de tortilla’s 8 minuten af in de oven en smullen maar!

Oosterse tortilla’s

 Lijstje voor 4 personen, 8 wraps  

  • 225 gram tofu
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 paksoi
  • 1 paprika
  • 4 handjes (8-10 stuks) cashewnoten
  • 8 handjes taugé
  • 8 meergranentortilla’s

Aan de slag

  1. Laat de tofu goed uitlekken, wikkel het in een theedoeken en zet hier iets zwaars op. Laat ongeveer een kwartier staan, zodat het vocht eruit kan lopen.
  2. Snijd de tofu daarna in blokjes, meng de tofu met de sojasaus en de geperste knoflook. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
  3. Was ondertussen de paksoi en snijd deze in reepjes, de ui in ringen en de paprika in reepjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Verhit wat olie in een pan en bak de tofu op middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Voeg vervolgens de ui toe en bak mee tot dat de ui glazig is.
  7. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak mee op laag vuur.
  8. Rooster de cashewnoten in een pan
  9. Verwarm ondertussen de tortilla’s 5 minuten in de oven
  10. Voeg wanneer de paksoi is geslonken, de overige sojasaus en de stukjes paprika samen met een flinke snuf peper en zout toe aan de pan en bak nog even mee.
  11. Strooi de cashewnoten en taugé over de groenten en beleg de tortilla’s met de gebakken groenten en tofu. Rol vervolgens de tortilla op en eet smakelijk!

Tortilla met zalm

 Lijstje

  • 2 eet rijpe avocado’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels crème fraîche light voor koude gerechten
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • 450 gram zalmfilet
  • 4 tortilla’s
  • Limoensap

Aan de slag

  1. Maak de avocado dip door de avocado’s te prakken, deze te mengen met de uitgeperste teentjes knoflook en de crème fraîche.
  2. Snijd de paprika in stukjes en bak deze in olijfolie tot er een bruin randje is te zien.
  3. Bak daarna de zalm op hoog vuur, eerst de kant met het vel en na 2-3 minuten de andere kant.
  4. Verwarm de tortilla’s in de magnetron.
  5. Besmeer de tortilla met de avocado dip en beleg het daarna met de paprika en de zalm.
  6. Knijp er wat limoensap overheen en je bent klaar!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

zestien + 17 =

Menu