Homemade (slanke) erwtensoep

Blog, Diner

Wat is er in de wintermaanden nou lekkerder dan een grote kom erwtensoep? De komende dagen wordt het weer wat kouder, dus heerlijk om deze verwarmende soep opĀ tafel te zetten. En deze erwtensoep bevat slechts 100 kcal per kom šŸ˜‰

Lijstje (voor 4-5 personen)
2 runderbouillonblokjes
250 gram spliterwten
150 gram winterpeen
150 gram knolselderij
150 gram kruimige aardappel
1 prei
15 gram bladselderij
Optioneel: 200 gram (extra) magere rookworst

Aan de slag!
1. Doe de spliterwten in een vergiet en spoel ze goed schoon.
2. Doe de schone spliterwten in een ruime pan en voeg 1250 ml kraanwater en de bouillonblokjes toe. Laat dit aan de kook komen.
3. Laat de spliterwten ongeveer anderhalf uur koken en roer het regelmatig goed door. Er blijft dan een groene puree over.
4. Snijd de prei in ringen van 0,5 tot 1 cm breed. Spoel deze goed af om eventueel zand weg te spoelen.
5. Schil de aardappel, winterpeen en knolselderij. Snij deze in kleine blokjes.
6. Hak de bladselderij grof.
7. Voeg de rookworst, aardappel, winterpeen, knolselderij en bladselderij toe.
8. Haal na 20 minuten de rookworst uit de soep en snijd deze in plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep.
9. Maak als laatste de soep op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

12 − tien =

Menu