Hallo herfst, hallo pompoen! Het is weer lekker pompoentijd… heerlijk al die herfstachtige recepten met pompoen. Zelf ben ik groot fan van de bekende pompoensoep, dus hierbij deel ik dan ook mijn favoriete recept. Deze soep vult goed en kan dan ook heerlijk als lunch of avondmaaltijd gegeten worden…
Lijstje (voor 4 personen)
1 oranje pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
Sap van een ½ sinaasappel
2 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
400 ml (biologische) groentebouillon (Ik gebruik zelf altijd de bouillonblokjes van Zonnatura of van de natuurwinkel).
3 bosuitjes
¼ tl chilipoeder
¼ tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
Aan de slag!
1. Was de pompoen en snijd deze door de helft.
2. Laat de schil zitten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.
3. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm en snipper de ui, bosui en knoflook grof.
4. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, bosui en knoflook 5 min. op laag vuur.
5. Doe de pompoenblokjes, chilipoeder, paprikapoeder en kerriepoeder bij de ui.
6. Voeg de kokosmelk, sinaasappelsap en bouillon toe en breng aan de kook.
7. Laat de soep, met de deksel op de pan, 30 min. zachtjes koken.
8. Pureer de soep met de staafmixer en je kunt genieten.