Homemade kruidenthee

Een paar weken geleden was ik een paar dagen naar Dubai. Even het koude winterweer ontvluchten en genieten van de zon en heerlijk eten (lees: ook drinken). Op een avond zat ik daar dus op het terras en het werd al een beetje fris, dus bestelde we een heerlijke verse kruidenthee. We kregen eerst een klein kopje om te proeven, maar oh wat was dit lekker zeg, dus bestelde we daarna gewoon een grote kop. Heerlijk! Foto maken, ingrediënten onthouden en thuis aan de slag. De citroen en de sinaasappel maken de thee heerlijk fris en de honing juist weer een beetje zoet. De combinatie van ingrediënten is gewoon verrukkelijk en als je alles in huis hebt, heb je het zo gemaakt en hoef je dus niet helemaal naar Dubai om van deze heerlijke thee te kunnen genieten…
Lijstje (voor 1 kopje thee)
200 ml kokend water
1 schijfje biologische citroen
1 schijfje sinaasappel
1 takje verse munt
4 kruidnagels
1 tl honing

Aan de slag!
1. Omdat er altijd een hele vieze laag op de schil van de sinaasappel zit en je dit natuurlijk niet in je thee wilt hebben, leg ik de sinaasappel eerst altijd even 2 minuten in een bakje met kokend water. Je zal zien dat er een hele witte laag vanaf komt.
2. Giet na de 2 minuten het water af, spoel de sinaasappel nog even af met koud water en hij is klaar voor gebruik.
3. Snijd een schijfje sinaasappel en een schijfje citroen. De schijfjes citroen en sinaasappel snijd je in vier partjes.
4. Doe twee partjes van beide in een theeglas. Voeg de kruidnagels en munt toe en giet hier kokend water overheen.
5. Voeg als laatste een theelepel honing toe en je thee is klaar!

Tip!
Mocht je geen biologische citroen hebben, kun je deze ook nog schoonmaken zoals hierboven besproken bij punt 1.

Laat hieronder een reactie achter!

 

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

10 + vijf =

Menu