Homemade Granola

Ontbijt

De lekkerste granola maak je zelf! Granola is een combinatie van havervlokken, noten en zaden die je in de oven roostert. Je krijgt dan een super gezonde cruesli die door de noten, pitten en zaden niet alleen waanzinnig lekker is, maar ook voedzaam en boordevol gezonde voedingsstoffen zit. Een prima ontbijt om je dag mee te beginnen. Je kunt hem helemaal maken zoals jij dat wilt door te variëren met ingrediënten. Hieronder mijn recept voor een basis granola. Ik eet het over mijn pap, door de kwark en ik pak regelmatig een handje uit de pot…

 


IngrediëntenHomemade granola Healthiness


150 gram havervlokken of havermout


75 gram walnoten


75 gram pecannoten


50 gram gepofte quinoa


50 gram gebroken lijnzaad


75 gram pompoenpitten


75 gram zonnebloempitten


50 gram sesamzaad


6 el honing


3 el gesmolten kokosolie


1-2 tl kaneel


 


Bereidingswijze


1. De volgende ingrediënten voeg je allemaal bij elkaar in een kom: havervlokken, walnoten, pecannoten, gepofte quinoa, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad.


2. Roer alles goed door elkaar en voeg de honing en kokosolie toe. Roer dit goed door het mengsel.


3. Voeg, als laatste, de kaneel toe.


4. Leg bakpapier op je bakblik en schep het mengsel hier op.


5. Bak de granola in 15-25 min goudbruin. Ik schep het tussendoor 3 keer om, zodat alle kanten mooi bruin worden.


 


Als je het bakblik uit de oven hebt gehaald en de granola hebt laten afkoelen, kun je er bijna van smullen:


1. Voeg eventueel rozijnen toe of ander gedroogd fruit. Je kunt dan denken aan: abrikozen, pruimen, cranberries, banaan. Let er wel op dat je de onbewerkte versie koopt, zonder toegevoegd suiker. 


2. Schep je granola in een grote weckpot. Ik doe meestal 1 week (tsja, we zijn grootverbruikers) met een nieuwe lading en daarna maak je gewoon weer nieuwe.


 


Lekker variëren


Je kunt met je zelfgemaakte granola alle kanten op!


  • Voeg bijv. geraspte kokos of kokosvlokken toe.
  • Gebruik i.p.v. walnoten en pecannoten bijv. hazelnoten, cashewnoten, amandelen of pistachenoten. Uiteraard allemaal ongebrand en ongezouten.
  • Je kunt i.p.v. kaneel ook een tl rauwe cacaopoeder (heerlijk!), gemberpoeder, kardemon of een snufje nootmuskaat toevoegen.

 


Heb je nog lekkere variaties of tips? Laat het weten via Facebook of Twitter!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

drie + twintig =

Menu