Homemade chia-aardbeienjam met maar 3 Ingrediënten

Ik wist eerlijk gezegd niet dat zelf jam maken zo makkelijk was en tien keer beter smaakt, dan jam uit de winkel. Het is ook nog eens gezond, heel erg lekker vol van smaak en je weet precies wat erin gaat! Deze aardbeienjam bevat geen geraffineerde suiker, zit boordevol fruit en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt er heerlijk een boterham mee beleggen of door de pap, magere kwark of smoothie mengen.

Chia zaden voor je gezondheid
Chia zaden hebben veel positieve effecten op onze gezondheid. Chia zaden:

  • zijn glutenvrij
  • kunnen je concentratie en humeur verbeteren.
  • kunnen helpen tijdens het afslanken, omdat de zaden weinig calorieën bevatten, maar ze geven wel een verzadigd gevoel.
  • zijn een goede bron van energie en makkelijk verteerbaar.
  • bevatten veel vezels en zorgen dus voor een goede darmwerking en stoelgang.
  • geven je algehele gezondheid een boost!

Nu wordt het tijd dat je lekker de keuken induikt 😉

Lijstje
500 gram aardbeien (of ander fruit)
2 el kokosbloesemsuiker of agavesiroop
2-3 el chia zaden

Aan de slag!
1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was de aardbeien en doe deze samen met de kokosbloesemsuiker of agavesiroop in een pan met 1 el water.
2. Zet het pan op middelhoog vuur en breng het fruit aan de kook. Als het aan de kook is laat je het 10-15 minuten koken, zodat het fruit zacht wordt.
3. Vervolgens prak je de aardbeien met een vork of een stampotstampper fijn. Proef even of je de jam zoet genoeg vindt. Nee? Voeg dan nog wat extra kokosbloesemsuiker of agavesiroop toe.
4. Voeg daarna 2 el chiazaden toe en wacht 10 minuten. Mocht de jam nog aan de dunne kant zijn, kun je nog een extra eetlepel chiazaden toevoegen.
5. Laat de jam afkoelen en bewaar deze in de koelkast!

Variatietips!
Je kunt de aardbeien natuurlijk heel makkelijk vervangen voor ander fruit zoals bosbessen, bramen, perziken, pruimen, rabarber, etc. Of maak een combinatie van fruit, ook erg lekker!

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.