Herfst granola!

Ontbijt

De lekkerste granola maak je zelf! Granola is een combinatie van havervlokken, noten en zaden die je in de oven roostert. Je krijgt dan een super gezonde cruesli die door de noten, pitten en zaden niet alleen waanzinnig lekker is, maar ook voedzaam en boordevol gezonde voedingsstoffen zit. Een prima ontbijt om je dag mee te beginnen. Je kunt het helemaal maken zoals jij dat wilt door te variëren met ingrediënten. De basis granola, die ik ook regelmatig maak, vind je hier. Deze keer heb ik er heerlijke koek- en speculaaskruiden aan toegevoegd en dat werd een nog lekkerdere variant 🙂 Oja, ook handig om te weten, deze granola is binnen no-time klaar. Duik dus snel de keuken in…

 


Herfst granola Healthiness online


Lijstje 


150 gram havervlokken 


150 gram gemengde ongezouten en ongebrande noten 


50 gram gebroken lijnzaad


75 gram pompoenpitten


75 gram zonnebloempitten


6 el honing


3 el gesmolten kokosolie


2 tl koek- en speculaaskruiden 


Snufje kaneel 


 


Aan de slag!


1. Zet de oven aan op 165 graden. 


2. De volgende ingrediënten voeg je allemaal bij elkaar in een kom: havervlokken, gemengde noten, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.


3. Roer alles goed door elkaar en voeg de honing en kokosolie toe. Roer dit goed door het mengsel.


4. Voeg, als laatste, de koek- en speculaaskruiden en kaneel toe.


5. Leg bakpapier op je bakblik en schep het mengsel hier op.


6. Bak de granola in 15-25 min goudbruin. Ik schep het tussendoor 3 keer om, zodat alle kanten mooi bruin worden.


 


Als je het bakblik uit de oven hebt gehaald en de granola hebt laten afkoelen, kun je er bijna van smullen:


1. Voeg eventueel rozijnen toe of ander gedroogd fruit. Je kunt dan denken aan: abrikozen, pruimen, cranberries, banaan. Let er wel op dat je de onbewerkte versie koopt, zonder toegevoegd suiker. Zelf doe ik er ook schep ik er ook nog kokossnippers over, echt heerlijk. 


2. Schep je granola in een grote weckpot. Ik doe meestal 1 week (tsja, we zijn grootverbruikers) met een lading en daarna maak je gewoon weer nieuwe.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

een + 12 =

Menu