Heerlijke gezonde makreelsalade + Lunchtip

Blog, Lunch

Makreel valt onder de vette vissoorten en is dan ook heel erg gezond, omdat het o.a. boordevol omega-3 vetzuren zit en deze vetten dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Het advies is dan ook om twee keer week vis te eten, waarvan één keer vette vis. Zelf ben ik dol op vette vis zoals zalm, makreel, sardines en haring, dus dit advies haal ik in de meeste gevallen wel. Gefrituurde vis zoals kibbeling, lekkerbek, gebakken scholfilet of gefrituurde inktvisringen vallen niet onder de noemer ‘gezonde vette vis’ ook al zijn ze vet door het frituren 😉

Ik vind het altijd heerlijk om zelf salades te maken, want de salades in bakjes uit de supermarkt vind ik toch vaak zo niet lekker.
Teveel mayonaise en andere toevoegingen die ik liever oversla. Nee, gewoon lekker zelf aan de slag, want ook deze salade is weer binnen no-time (lees: 3 minuten) klaar. De makreelsalade is niet alleen heel lekker op een broodje, maar ook op een toastje. Maak de salade voor de lunch of gewoon als lekker bijgerecht voor bij de barbecue bijvoorbeeld.

Lijstje (voor 2 personen)
150 gram makreelfilet
1 augurk, in hele fijne stukjes gesneden
1 bosui, in ringetjes
1 el mayonaise
Zwarte peper
Tuinkers

Aan de slag!
1. Haal de makreelfilet met twee vorken uit elkaar.
2. Doe de mayonaise in een bakje en voeg de stukjes augurk, bosui en makreel toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper. De makreel is al vrij zout, dus je hoeft niet extra zout toe te voegen.
3. Bestrooi de salade met tuinkers en hij is klaar om heerlijk op een broodje of een toastje te serveren, maar je kunt het ook lekker zo opeten 🙂

Lunchtip!
Dit heerlijke broodje met makreelsalalde is echt top en heerlijk als lunch!

Hoe maak ik het?
Maak bovenstaande makreelsalade volgens het recept, smeer het op een lekker broodje (bijvoorbeeld zuurdesem spelbrood), snijd wat plakjes tomaat en leg dit op de salade, knip wat tuinkers en strooi dit over het broodje. Zo lekker en zo simpel, ik houd ervan!

Hoe maak jij jouw makreelsalade altijd? Laat hieronder een reactie achter. Ben benieuwd!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching. 

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

1 reactie. Reactie plaatsen

  • snipper een uitje in kleine blokjes. haal de makreel een beetje uit elkaar. beetje mayonaise en kleine thee lepel mosterd. bieslook erdoor. en dan meng je het door elkaar. erg lekker op een stokbrood

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

12 − negen =

Menu