Ik heb veel couscoussalades geprobeerd, maar dit is echt de lekkerste die ik ooit in mijn leven heb gegeten…Een heerlijke gezonde salade om lekker mee te nemen voor een picknick, als bijgerecht voor een barbecue of gewoon lekker als lunch of avondmaaltijd. Als je iets meer maakt, kun je er de volgende dag ook nog lekker van smullen. Je zou de feta of witte kaasblokjes nog kunnen vervangen voor geitenkaas, ook heerlijk. Ik heb volkoren speltcouscous gebruikt; dit heb ik gewoon in de supermarkt gekocht. Er zit, vind ik, meer smaak aan, dan de standaard couscous. Deze salade is echt verslavend…
Lijstje (voor 2 personen)
100 gram volkoren speltcouscous
250 ml water
½ kruidenbouillonblokje
½ komkommer
2 tomaten
2 bosuitjes
Blikje kikkererwten
Fetablokjes
Peterselie
Koriander
Scheutje olijfolie
Voor de dressing: 4 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 teentje knoflook (geperst), Versgemalen peper en zeezout.
Aan de slag!
1. Kook de couscous, zoals aangegeven op de verpakking, in 200 ml water en een ½ kruidenbouillonblokje gaar.
2. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes, de bosui in ringetjes en hak de peterselie en koriander fijn. Voeg alles bij elkaar in een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze ook toe.
3. Meng voor de dressing de olie, citroensap, geperste knoflook, peper en zout. Voeg de dressing aan de groenten toe.
4. Voeg de couscous toe en meng alles goed door elkaar.
5. Strooi de fetablokjes over de salade heen.
Je kunt deze salade ook heel goed maken met quinoa i.p.v. (spelt)couscous.
Eet smakelijk!
Mocht je deze heerlijke couscoussalade gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.