Heerlijke aspergesoep met venkel

Diner

Het is aspergetijd, dus deze heerlijke gezonde groente is weer, tot eind juni, volop verkrijgbaar. En wat eigenlijk voor alle groenten geldt…hoe verser, hoe lekkerder. Je kunt checken of de asperges vers zijn, door twee stengels tegen elkaar aan te wrijven. Maken ze een piepend geluid? Dan zijn ze lekker vers! Mocht je nog geen asperges gegeten hebben, maak dan deze heerlijke soep met witte-, groene asperges en venkel. 


 


Lijstje (voor 2 personen)Aspergesoep Healthiness


1 ui


2 tenen knoflook


Halve venkel, in stukjes


6 witte asperges 


2 groene asperges, in stukjes van 4 cm 


1 liter kippenbouillon 


1 el olijfolie


Versgemalen zwarte peper 


Optioneel: plakjes ham, een gekookt eitje of plakjes gerookte zalmfilet 

 


Aan de slag!


1. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.


2. Schil, met een dunschiller, het buitenste gedeelte van de witte asperges en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 4-5 cm en leg de kopjes apart, want die moet je pas later aan de soep toevoegen. 


2. Doe 1 el olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit dit een paar minuten, voeg de witte asperges (behalve de topjes) en de venkel toe, zet deze met een deel van de bouillon onder water en breng dit aan de kook. 


3. Laat dit ongeveer 10 minuten koken, haal de pan van het vuur en pureer de soep. 


4. Voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep weer aan de kook. 


5. Voeg als laatste de witte aspergestopjes toe en de groene asperges en laat de soep og ongeveer 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met verse zwarte peper.


5. Schep de soep in kommen en voeg eventueel wat ham, gekookt ei of gerookte zalmfilet toe. 


 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

5 × vijf =

Menu