Pho (je spreekt het uit als Fu) is een rijkgevulde soep die heel veel gegeten wordt in Vietnam. Ze gebruiken daar in de gerechten veel zoete specerijen zoals kaneel en kruidnagel, net als in deze soep. Je kunt pho maken met rundvleesbouillon (pho bo) of met kippenbouillon (pho ga). Je kunt zelf bouillon trekken van rundvlees of soepkip, maar mocht je niet te lang in de keuken willen staan zoals ik, dan gebruik je gewoon kippenbouillon of rundvleesbouillon van een tablet, lekker makkelijk! Deze soep is heerlijk verwarmend door de peper, kaneel en gember, dus ideaal voor een koude winteravond…
Lijstje
1,5 liter kippenbouillon (van tablet)
300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 uien
3 bosuitjes
1 prei
1 witte radijs (Daikon)
6 cm verse gember
1 rode peper
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
100 gram boekweitnoedels
1 limoen, in partjes
1 bosje koriander
2 el vissaus
Vers gemalen zwarte peper
Aan de slag
1. Snijd de uien in dunne plakjes, de bosui in ringetje, de prei in ringen en snijd de gember en rode peper fijn en als laatste de daikon in dunne plakken.
2. Verwarm kokosolie in een grote pan en bak hierin op middelhoog vuur de kip, uien, gember en rode peper een paar minuten. Voeg daarna de bosui, daikon en prei toe en bak dit nog 2 minuten mee.
3. Voeg daarna de kruidnagels en het kaneelstokje toe en giet de kippenbouillon in de pan.
4. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 15 minuten de boekweitnoedels toe, zodat deze 5 minuten mee kunnen koken.
5. Na 20 minuten haal je het kaneelstokje en de kruidnagels uit de soep en breng je het op smaak met de vissaus. Garneer met een partje limoen en bestrooi met de koriander en vers gemalen peper.
Op de onderste foto zie je pho met rundvlees. Je kunt dan de kippenbouillon vervangen voor rundvleesbouillon en de kip voor rundvlees.