Heb jij regelmatig last van een energiedipje?

Artikelen voeding

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam en komen onder andere voor in: brood, aardappelen, pasta en graanproducten. Als je een maaltijd hebt gegeten met koolhydraten, stijgt al vrij snel de bloedsuikerspiegel. Als je over de dag regelmatig producten met ‘snelle koolhydraten’ neemt, zal je merken dat je na het eten hiervan vrij snel energie krijgt, maar dat je daarna snel weer behoefte hebt aan nieuwe energie, de energiedip is een feit. Het komt er eigenlijk op neer dat je moeite hebt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dit kan ervoor Energiedipje Healthinesszorgen dat je je regelmatig vermoeid voelt en een enorme trek kunt hebben in zoetigheid. Het is dan extra belangrijk om je koolhydraatinname onder controle te houden. Kies vooral voor eiwitrijke- en volkoren producten en laat koek en snoep staan. Ook cafeïne heeft invloed op je bloedsuikerspiegel. Vermijd daarom zoveel mogelijk koffie, cola (ook light) en cafeïne bevattende energy-drinks. Als je bloedsuikerspiegel genormaliseerd is, kun je zoetigheid en snacks makkelijker weerstaan en ook beter op gewicht blijven.


 


Een aantal tips tegen een energiedip:


  • Zorg voor voldoende daglicht. 
  • Kies voor voeding dat bij het seizoen past. 
  • Zorg voor minimaal 8 uur slaap per nacht en ga steeds rond 22.00 -22.30 uur naar bed. 
  • Gebruik geen energievreters zoals koek, snoep en koffie. Deze geven een tijdelijke boost, maar daarna een grotere dip. 
  • Zorg voor regelmaat. 
  • Beweeg voldoende. 

 


Zou jij meer energie willen hebben? Of wil je je vitaler en fitter voelen? Maar weet je niet zo goed wat je aan je voedingspatroon kunt veranderen om dit te verbeteren? Ik kan jou helpen! Samen gaan we kijken hoe we jouw voedingspatroon kunnen aanpassen/verbeteren en hoe we jouw bloedsuikerspiegel kunnen normaliseren. Woon je niet in de buurt van Heiloo? Geen probleem, dan kan het hele traject online plaatsvinden.


 


Kijk voor meer informatie: http://healthinessonline.nl/advies/ of neem contact op via de mail: info@healthinessonline.nl


 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!