Healthy salad

Wat is weer heerlijk weer, echt genieten! Nu de zon steeds vaker schijnt (ook al laat de temperatuur het nog wel een beetje afweten)en het lijkt alsof het nooit ‘winter’ is geweest, krijg ik altijd zin in ‘zomerfood’; lekkere snelle en lichte maaltijden. En toen had ik zomaar trek in deze heerlijke healthy salad, die ik


een aantal jaren geleden bij een veganistische vriendin at. Zij maakte regelmatig maaltijden met heerlijke combinaties waar ik zelf nooit opgekomen was, echt heel inspirerend. Toen ze deze salade maakte kon ik mij eigenlijk niet goed Zuurkoolsalade Healthinessvoorstellen dat de smaken zo goed samengaan! 


 


Eet deze salade tijdens de lunch, bij de barbecue of gewoon lekker als tussendoortje.


 


Lijstje (voor 1 persoon)


1 (klein) handje zuurkool


1 (winter)wortel, geraspt


1 grote Elstar appel, geraspt


Versgemalen peper 


 


Aan de slag!


1. Spoel de zuurkool even kort, onder de kraan, af en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.


2. Voeg de zuurkool, de gerapte wortel en de appel samen.


3. Kneed de drie ingrediënten, met je handen, door elkaar.


4. Strooi er nog wat versgemalen peper over, laat de smaken ongeveer 10 minuten intrekken en proef dan even. Vind je het te zuur? Dan kun je nog iets meer geraspte appel of wortel toevoegen. 

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

negentien − drie =

Menu