Gevuld kwarkbrood

Blog, Ontbijt

Mijn eerste kwarkbrood en deze was meteen een groot succes! Het lijkt een beetje op het bananenbrood dat ik zo nu en dan bak, maar dan zonder banaan en met kwark. Dit heerlijke natuurlijke zoete brood mag tijdens het Paasontbijt of –brunch natuurlijk niet ontbreken. Het leuke is ook nog dat je het deeg binnen 10 minuten maakt, je zet het in de oven en klaaaar!

Lijstje
250 gram speltmeel of boekweitmeel
250 gram kwark
1 (biologisch) ei
1 tl wijnsteenbakpoeder
Een snufje zeezout
1,5 appel
1 handje rozijnen
1 handje ongezouten ongebrande walnoten
Kaneel naar smaak

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de appel in stukjes, voeg de rozijnen, noten en kaneel toe en zet die nog even apart.
3. Roer het speltmeel, de wijnsteenbakpoeder en zeezout door elkaar in een kom.
4. Meng in een andere kom de kwark en het ei.
5. Voeg het ‘droge’ mengsel aan het ‘natte’ mengsel toe en roer dit goed door elkaar. Er ontstaat een stevig deeg.
6. Voeg het appelmengsel toe en kneed dit met je handen door het deeg.
7. Vet een bakblik in met kokosolie, doe het deeg in het bakblik en bak het brood 45 min in de oven gaar.

Tip!
Je kunt ook abrikozen, cranberries, andere noten of vers fruit aan het deeg toevoegen. Eigenlijk kun je hem helemaal maken zoals jij dat lekker vindt!

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

achttien + een =

Menu