Gezonde ontbijtmuffins

Blog, Ontbijt

Deze heerlijke healthy ontbijt muffins zijn echte powerontbijtjes. Als je een drukke week voor de boeg hebt, kun je deze muffins alvast in het weekend bakken, zodat je ze ’s ochtends makkelijk kunt meenemen als ontbijt of tussendoortje. Na zo’n powerontbijtje kun je lekker aan je dag beginnen…

Lijstje
275 gram speltmeel
75 gram havermout
2 el gebroken lijnzaad
200 gram winterwortels
2 appels, geschild en grof geraspt
50 gram rozijnen
3 tl (wijnsteen)bakpoeder
1 tl kaneel
150 gram kokosbloesemsuiker
3 el honing
300 ml (rijst)melk
80 ml zonnebloemolie
1 ei

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de winterwortels.
2. Meng in een kom het speltmeel, de havermout, een mespunt zout, het bakpoeder, kaneel, lijnzaad en kokosbloesemsuiker. Meng in een andere kom de honing, rijstmelk, olie en het ei tot een gladde massa.
3. Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en mix goed door elkaar. Roer voorzichtig de winterpeen, appel en de rozijnen er door.
4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek een satéprikker in een muffin; komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twee × 2 =

Menu