Het begint nu echt kouder te worden en dat is eigenlijk helemaal niet zo erg, want dan kun je ’s avonds heerlijk op de bank kruipen met een hot chocolate. Helaas bevat de gangbare chocolademelk veel geraffineerde suiker, vet en calorieën. Tijd dus voor een paar healthy varianten, zodat we lekker verantwoord de winter doorkomen! Deze twee recepten voor een gezonde chocolademelk zijn mijn favorieten en hiermee wissel ik dan ook regelmatig af. Check onderaan de recepten ook even de variatieopties, want soms hoef je niet exact de ingrediënten in huis te hebben om een recept te kunnen maken.
Hot chocolate met Vivani pure chocolade!
Vivani 92% bevat maar liefst 92% cacao en daarnaast nog een beetje kokosbloesemsuiker. Hartstikke healthy als je het mij vraagt en deze chocolademelk is echt super easy om te maken!
Lijstje (voor 1 persoon)
200 ml ongezoete amandelmelk
2 blokjes Vivani 92% cacao
Aan de slag!
1. Verwarm de amandelmelk in een pannetje, totdat het bijna kookt.
2. Doe twee blokjes Vivani in een beker of mok en giet de warme amandelmelk erover.
Variatietips!
– Vivani 92% chocolade vind je o.a. bij Ekoplaza. Mocht je geen Vivani kunnen vinden, kun je dit vervangen door pure chocolade met minimaal 85% cacao.
– Vervang de ongezoete amandelmelk door rijstmelk, havermelk of sojamelk (ongezoet).
Hot chocolate Healthiness proof
Deze variant is heerlijk door de kaneel!
Lijstje (voor 1 persoon)
200 ml ongezoete amandelmelk
1 el (rauwe) cacaopoeder
1-2 el agavesiroop (als je een zoetekauw bent, kun je 2 el toevoegen)
½ tl kaneelpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de amandelmelk in een pannetje, totdat het bijna kookt.
2. Meng in een grote mok het cacaopoeder en het kaneelpoeder met de agavesiroop, totdat het een papje wordt.
3. Giet de warme amandelmelk erover en roer het goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
Dat wordt genieten deze winter!
Variatietips!
1. Vervang de ongezoete amandelmelk door rijstmelk, havermelk of sojamelk (ongezoet).
2. Vervang de agavesiroop door (rauwe) honing, dadelstroop, rijststroop of kokosbloemselsuiker.
3. Vervang het kaneelpoeder door koek- en speculaaskruiden.
4. Voor een lekkere kruidige chocolademelk, kun je ook nog één tl vanille extract of een klein beetje gemberpoeder toevoegen.
5. Wil je een echte energieboost? Voeg dan één theelepel macapoeder toe.
Mocht je één van deze heerlijke recept gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan nu aan voor online coaching.