Healthiness on tour…Thaise loempia snack

Tussendoortjes

Het is bijna weekend, dus tijd voor een weekendsnack. Deze Lekkere Thaise loempia’s met dipsaus zijn een echte verwennerij voor vrijdag- of zaterdagavond. Want dat kan gewoon, zo af en toe! Wist je dat Frituren niet per definitie ‘slecht’ hoeft te zijn? Je kunt deze loempia’s namelijk frituren in kokosolie. Kokosolie is gezond, niet gevoelig voor hitte en oxidatie en behoudt hierdoor zijn gezonde samenstelling. Je kunt dan ook 15x langer in kokosolie frituren, dan in ander ‘gangbaar’ frituurvet als je het regelmatig filtert. Het is wel belangrijk dat je de temperatuur van de olie in de gaten houdt. Zo kunt je extra vierge kokosolie (niet ontgeurde kokosolie) tot 177 graden verhitten, terwijl je ontgeurde kokosolie tot wel 232 graden kunt verhitten. 

 


Thaise loempia snack Healthiness


Lijstje (voor 6 loempia’s)


1 kopje glasmie


2 el sesamolie


4 teentjes knoflook


50 gr wortel, in dunne slierten gesneden


5-6 champignons, heel fijn gesneden


20 gr witte kool, zeer klein gesneden


10 gr taugé


2 el sesamolie


4 teentjes knoflook


1 losgeklopt ei


1 eetlepel sojasaus


snufje zeezout


snufje versgemalen peper


1 theelepel kokosbloesemsuiker


1 pak loempiavellen.


 


Kokosolie om in te frituren.


 


Bereidingswijze


1. Week de glasmie in warm water en snijd het daarna in stukjes van 1 cm.


2. Snijd de wortel in dunne sliertjes, de champignons en de witte kool heel zeer fijn.


3. Verhit de sesamolie in een wok en bak de knoflook hierin kort aan. Voeg daarna de wortel, champignons, witte kool en taugé toe en bak alles 4 minuten mee.


4. Voeg als laatste de glasmie, sojasaus, kokosbloesemsuiker, zeezout en peper toe. Laat het mengsel dan even afkoelen.


5. Leg een loempiavelletje klaar en schep er een eetlepel van de vulling op. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer met wat losgeklopt ei en rol ze daarna op.


6. Frituur de loempia’s tot ze goudbruin zijn.


 


Maar dan zijn we nog niet klaar, want een loempia is het lekkerst met een dipsaus.

 


Lijstje voor de dipsaus


1/2 tl sesamolie


1/2 tl zonnebloemolie


1 el zoute sojasaus


1 el limoensap


1 kleine rode peper, fijn gehakt


 


Meng tenslotte alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer dit bij loempia’s. 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!