Havermoutrepen met banaan en noten

Blog, Healthy baking

In het weekend maak ik vaak wat gezonde snacks, zodat we aan het begin van de week een lekker en gezond tussendoortje hebben. Deze havermoutrepen met banaan en noten zijn snel gemaakt, gezond en voedzaam. Ze zitten boordevol voedingsvezels en bevatten geen geraffineerde suiker. Ook een ideaal tussendoortje als je hebt gesport, zodat je goed kunt herstellen.
De repen zijn ook heel geschikt en leuk om mee te geven in de broodtrommel van schoolgaande kids 🙂

Lijstje (voor 12 repen)
2 grote bananen
1 ei
150 gram havermout (glutenvrij)
50 gram walnoten
50 gram hazelnoten
100 gram rozijnen
1 tl kaneelpoeder
2 el (rauwe) honing

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak de bananen met een vork in een kom tot puree.
3. Hak de walnoten en hazelnoten grof.
4. Voeg de havermout, de noten en de rozijnen aan de bananenpuree toe.
5. Klutst het ei in een kommetje.
6. Meng het geklutste ei met de kaneelpoeder en de (rauwe) honing door het havermoutmengsel. Roer goed door.
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
8. Schep het havermoutmengsel op het bakpapier en verdeel totdat het mengsel overal 1 cm dik is.
9. Zet de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.
10. Snijd in 12 repen en laat het geheel helemaal afkoelen.

Variatietips!
– Vervang de walnoten en/of hazelnoten door ongezouten noten naar keuze.
– Vervang de rozijnen door (een deel) cranberry’s.
– Vervang de kaneelpoeder door speculaaskruiden.

Tip!
Bewaar de havermoutrepen maximaal 3 dagen in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Mocht je deze heerlijke havermoutrepen gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

10 − vier =

Menu