Haverkoekjes met banaan en kokos

Soms heb je gewoon trek in zoets, maar niet altijd in iets ongezonds, dus ik ging op zoek naar een lekker gezond koekje, die ook nog eens super simpel is om te maken. Deze havermoutkoekjes met banaan en kokos zijn heerlijk en binnen no-time klaar en dat ze zonder suiker en zuivel zijn, is ook nog even mooi meegenomen. Ik maak ze vaak in het weekend en dan heb ik voor de eerste paar dagen van de week een lekker gezond tussendoortje. Ook kids vinden deze koekjes verrukkelijk, dus maak hier gebruik van ūüėČ

Lijstje (voor +/- 12 koekjes)
2 rijpe bananen
100 gram havermout
2 el rijststroop
30 gram walnoten, gehakt
20 gram kokosrasp
2 el rozijnen

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Week de rozijnen ongeveer een kwartier in warm water.
3. Meng de havermout, walnoten en kokosrasp door elkaar.
4. Prak de banaan met een vork fijn en voeg dit samen met de rijststroop door het havermoutmengsel.
5. Voeg als laatste de gewelde rozijnen aan het mengsel toe.
6. Bekleed een bakblik met bakpapier. Maak bolletjes van het deeg en druk deze met je handpalm op het bakpapier plat tot een mooi koekje.
7. Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven, even laten afkoelen en geniet!

Lekker gezond genieten!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

4 × 4 =

Menu