Soms heb je gewoon trek in zoets, maar niet altijd in iets ongezonds, dus ik ging op zoek naar een lekker gezond koekje, die ook nog eens super simpel is om te maken. Deze havermoutkoekjes met banaan en kokos zijn heerlijk en binnen no-time klaar en dat ze zonder suiker en zuivel zijn, is ook nog even mooi meegenomen. Ik maak ze vaak in het weekend en dan heb ik voor de eerste paar dagen van de week een lekker gezond tussendoortje. Ook kids vinden deze koekjes heerlijk en het bakken is uiteraard ook een feest 🙂
Lijstje (voor +/- 12 koekjes)
2 rijpe bananen
100 gram (glutenvrije) havermout
2 el honing
30 gram walnoten
20 gram kokosrasp
2 el rozijnen
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Week de rozijnen ongeveer een kwartier in warm water.
3. Hak de walnoten.
4. Meng de havermout, de walnoten en de kokosrasp door elkaar.
5. Optioneel: voeg een snufje kaneelpoeder of speculaaskruiden toe.
6. Prak de banaan met een vork fijn en voeg dit samen met de honing door het havermoutmengsel.
7. Laat de rozijnen uitlekken in een vergiet of zeef en dep ze goed droog met keukenpapier of een schone theedoek.
8. Voeg de gewelde rozijnen aan het mengsel toe.
9. Bekleed een bakblik met bakpapier. Maak bolletjes van het deeg en druk deze met je handpalm op het bakpapier plat tot een mooi koekje.
10. Bak de havermout-banaankoekjes 15-20 minuten in de oven.
Variatietips!
– Vervang de honing door agavesiroop of ahornsiroop.
– Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.
Mocht je deze havermout-banaankoekjes gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.