Happy Lifestyle: Vind je geluk na een relatiebreuk!

Artikelen voeding

Een gebroken hart…. Waarom doet het ons zoveel pijn en hoe kom je er weer bovenop? Want dat is wat we eigenlijk het liefst zo snel mogelijk willen. Je bent zo gewend aan het samen zijn dat het alleen zijn als iets verkeerds of onjuist kan voelen, terwijl je deze tijd juist nuttig kunt gebruiken. Relatiebreuk Healthiness


Verdruk je gevoelens niet omdat je op een gegeven moment denkt dat het nu wel genoeg is geweest. Door je pijn te onderdrukken komt het alleen maar op een andere, ongezonde manier tot uiting en kun je bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, moeheid en/of spierpijn. Laat je gevoelens (de pijn, woede, eenzaamheid en/of angst) gewoon over je heenkomen zonder ze te oordelen. Ondanks dat je hoofd er misschien totaal niet naar staat is het wel heel belangrijk om activiteiten met anderen te blijven ondernemen, want zo houd je balans in je leven en verdwijn je niet in een neerwaartse spiraal van overweldigende emoties.


Lukt het je om de persoon te vergeven, dan helpt dat je om je verdriet te verwerken en weer gelukkig te kunnen worden.


 


Alle tijd hebben voor jezelf is voor sommige een helse confrontatie met welke invulling je al die jaren hebt gehad in je leven. Ben je iemand die altijd mee ‘reist’ met de flow van de ander of ben je iemand die geheel zijn eigen dingen doet en opzoekt? Wanneer je veel samen deed, komt daar nu een leegte voor in de plaats. Probeer deze leegte met beide handen aan te pakken om er nu echt eens achter te komen wat je zelf leuk vindt om te doen en waar jij je tijd en aandacht aan wilt besteden. Haal hier dus het positieve uit door jezelf meer te kunnen ontwikkelen. Dit is niet alleen goed voor je persoonlijke groei maar ook een uitstekend middel als afleiding. Daarnaast kom je vanzelf weer in contact met andere / nieuwe mensen waar je wellicht nieuwe vriendschappen uit kunt halen.


 


Een bekend gezegde is dat je eerst van jezelf moet leren houden, voor je van een ander kunt houden.


Door een relatiebreuk word je ego aangetast en twijfel je misschien of je het wel goed hebt aangepakt in de relatie. Probeer zoveel mogelijk aan je zelfvertrouwen te werken door dingen te ondernemen en bijvoorbeeld hobby’s op te pakken, zodat je daar goed in wordt. Leer opnieuw te houden van jezelf zodat je in een volgende relatie gezonde grenzen kunt stellen. Dan kun je weer geven en nemen zonder jezelf weg te cijferen!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!