Happy Lifestyle: Tijd vrijmaken voor jezelf!

Artikelen voeding

Extra overuren draaien op je werk vanwege onderbezetting, elke week een verjaardag of feestje, meerdere avonden per week met sport van je zoon of dochter mee, etc. We hebben vandaag de dag veel aan ons hoofd, proberen overal aan mee te doen en willen het liefst niets missen.


Tijd vrijmaken voor jezelf Healthiness


 


Het risico hiervan kan zijn dat je overbelast raakt en uiteindelijk misschien wel overspannen. Hoe voorkom je dat je uit balans raakt?  


 


Maak eens een overzicht voor jezelf op papier waarbij je per categorie aangeeft hoeveel procent van je tijd en energie je daaraan besteed. Hieronder een voorbeeld:


 


Gezin: 40%


Vrienden/familie: 10%


Werk: 40%


Sport/hobby: 5%


Overig/mezelf: 5%


 


Bekijk dan eens goed of je het wel eens bent met de verdeling of dat je het liever anders zou willen zien. Pak je agenda erbij en loop je geplande afspraken eens na. Wanneer je globaal een beeld krijgt van hoe je je tijd indeelt en waar je je energie aan besteedt, dan pas kun je er verandering in aanbrengen.


Je kunt bepaalde ‘moet’ afspraken afzeggen en die middag of ochtend besteden aan het oppakken van je sport of hobby. Dit is namelijk puur ontspanning en daarmee laden we onszelf weer op.


We besteden tegenwoordig (veelal onbewust) teveel tijd aan activiteiten waar we eigenlijk ‘geen zin’ in hebben. Maar de ‘geen zin’ reden lijkt tegenwoordig zijn waarde wel te  hebben verloren. Let maar eens op hoe vaak je jezelf betrapt op het zoeken naar een goede reden om iets af te mogen zeggen. In mijn ogen is ‘geen zin’ reden genoeg om even tijd voor jezelf vrij te maken. Geen zin  hebben in een activiteit kan namelijk ook betekenen dat je gewoon moe bent en dus even rust nodig hebt. Plan even lekker ‘me-time’ in. Iedereen laadt weer anders op, dus ga eens na waar jij weer nieuwe energie van krijgt. Dit kan een avondje op de bank zijn met een kop thee en een goed boek of bijvoorbeeld naar de sauna. En vergeet het niet in te plannen in je agenda 🙂

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!