Happy Lifestyle: Mindfulness

Artikelen voeding

Leer beter omgaan met stress en geniet meer van het moment!


Mindfulness is niet meer weg te denken uit ons huidige bestaan. Het is een eeuwen oude methodiek die steeds in een nieuw jasje wordt gegoten om zo opnieuw de aandacht te krijgen. Voor velen klinkt het zweverig en dat is dan al vaak de reden dat ze zich er voor afsluiten. Heel erg jammer, want zo zweverig is het eigenlijk helemaal niet. Het is niets Mindfulness Healthiness onlineanders dan bewuster leven en met meer aandacht al je zintuigen gebruiken waarvoor ze oorspronkelijk gemaakt zijn. We zijn tegenwoordig teveel afgeleid door de aller daagse beslommeringen, maar vooral door onze eigen gedachten die zich het allerliefst bezig houden met wat er morgen moet gebeuren, overmorgen of wat gaan we eten vanavond etc. Mindfulness leert ons om met je volle aandacht bij het heden te zijn, dus wat je op dat moment aan het doen bent. Het voordeel hiervan is dat je er meer van kunt genieten, je niet meer aan het multi tasken bent en dus vanzelf rust creëert voor je geest, want je bent mentaal maar met één ding bezig.


 


De basis oefening van mindfulness is gericht op je ademhaling. Je ademt het beste vanuit je buik. Zie ook de vorige blog hierover. Dit is een hele neutrale oefening die iedereen kan uitvoeren en waarbij je direct meer rust creëert.


Om meer kennis te maken met mindfulness kun je de mindfulness coach app voor op je telefoon installeren. Je kunt hem gratis downloaden via de link: https://www.vgz.nl/mindfulness-coach-app


 


Daarnaast kun je het zelf in de praktijk proberen toe te passen. Ben je aan het wandelen met iemand of alleen, probeer dan eens je gedachten en zintuigen alleen te richten op de omgeving, de geluiden/ geuren/ uitzicht, etc. i.p.v. af te dwalen naar die verjaardag van volgende week of je boodschappenlijst. Toon interesse in diegene waar je mee aan het wandelen bent, zodat je je de volgende keer nog kunt herinneren dat hij of zij een belangrijk gesprek had gehad op het werk.


 


Er zijn vele boeken geschreven, dus als je meer zou willen weten raad ik je aan om een leuk boek aan te schaffen. Veel succes!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!