Heerlijke gezonde oliebollen!

Heerlijke gezonde oliebollen! Ze bestaan en daarmee luiden wij het nieuwe jaar in…

Lijstje
300 gr speltmeel
200 gr speltbloem
1 (biologisch) ei
20 gram kokosbloesemsuiker
10 gram gist
150 ml bruin bier
300 ml rijstmelk
2 appels
200 gram (geweekte) rozijnen
1 el speltbloem
½ tl kaneel
Kokosolie (om in te bakken)

Aan de slag!
1. Meng, in een beslagkom, het meel, ei, kokosbloesemsuiker, gist, bruin bier en de rijstmelk. Spatel daarna rustig het speltbloem door het beslag.
2. Snijd de appel in kleine stukjes en meng met de rozijnen, kaneel en een 1 el bloem; dit kun je vervolgens toevoegen aan de rest van het beslag.
3. Doe een schone en vochtige theedoek over de beslagkom en laat het beslag één uur rijzen. Roer het beslag na een uur nog even rustig door.
4. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Het makkelijkste is om bolletjes te maken met een ijsschep, maar mocht je dit niet hebben, kun je het ook met 2 el doen. Laat de bolletjes beslag voorzichtig in de olie glijden en keer ze af en toe, totdat ze mooi goudbruin zijn. Als de oliebollen voldoende ruimte hebben, keren ze vanzelf als ze aan één kant gaar zijn.
5. Leg de gebakken oliebollen op keukenpapier en laat ze goed uitlekken.

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

dertien + 2 =

Menu