Groentechips uit de oven

Blog, Tussendoortjes

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: groentechips. Een gezonde(re) snack dan de meeste chips uit de supermarkt. Je kunt het heel makkelijk zelf maken en het is ook heel leuk om samen met de kids te doen. Als je voor zoete groenten kiest zoals wortel, rode biet en pastinaak weet ik zeker dat kids dit heerlijk vinden en is het een lekkere en goede vervanging voor een zakje ‘echte’ chips. Maar ook als je een beetje verantwoord wilt eten en/of op de lijn wilt letten, is dit een prima snack voor een avondje bankhangen. Ik had toevallig alleen rode biet en winterwortel in huis, maar je kunt het dus ook heel goed maken van pastinaak en zoete aardappel. Neem dan van beide nog de helft.

Lijstje (voor 1 bakje)
1 rode biet
1/2 winterwortel
Een beetje olijfolie
Paprikapoeder
Zeezout

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Was alle groenten goed en schil de rode biet en de winterwortel met een dunschiller.
3. Nu snijd je alle groenten zo dun mogelijk in plakjes. Gebruik hiervoor een mandoline, kaasschaaf, dunschiller of scherp mesje. Hoe dunner de plakjes zijn, hoe beter!
4. Leg de plakjes op de bakplaat, besprenkel met een heel klein beetje olijfolie (niet teveel, want anders worden ze niet knapperig) en strooi er wat paprikapoeder en zeezout over.
5. Bak de groentechips in ongeveer 15 minuten knapperig. Houd het wel goed in de gaten, want het kan snel aanbranden.

Variatietip!
Vervang het paprikapoeder door gerookt paprikapoeder, chilipoeder, kerriepoeder en/of kurkumapoeder.

Mocht je deze heerlijke groente-chips gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes! 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!