Groentechips uit de oven

Tussendoortjes

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: groentechips. Onze groenteboer verkoopt het en ik vond het er altijd zo lekker uitzien, maar omdat een hele zak best prijzig is, wilde ik graag een keer zelf homemade chippies maken. Gelukkig is dat echt super simpel Groentechips uit de oven Healthinessen is het bijvoorbeeld ook heel leuk om samen met kinderen te doen. Als je voor zoete groenten kiest zoals wortel, rode biet en pastinaak weet ik zeker dat kids dit heerlijk vinden en is het een lekkere en goede vervanging voor een zakje ‘echte’ chips. Maar ook als je een beetje verantwoord wilt eten en/of op de lijn wilt letten, is dit een prima snack voor een avondje bankhangen. Ik had toevallig alleen rode biet en winterwortel in huis, maar je kunt het dus ook heel goed maken van pastinaak en zoete aardappel. Neem dan van beide nog de helft. 


 


Lijstje (voor 1 bakje)


1 rode biet


1/2 winterwortel


Een beetje olijfolie


Paprikapoeder


Zeezout


 


Aan de slag!


1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.


2. Was alle groenten goed en schil, met een dunschiller, de rode biet en de winterwortel. 


3. Nu snijd je alle groenten zo dun mogelijk in plakjes. Gebruik hiervoor een mandoline, kaasschaaf, dunschiller of scherp mesje. Hoe dunner de plakjes zijn, hoe beter!


4. Leg de plakjes op de bakplaat, besprenkel met een heel klein beetje olijfolie (niet teveel, want anders worden ze niet knapperig) en strooi er wat paprikapoeder en zeezout over. 


5. Bak de groenten in ongeveer 15 minuten knapperig. Houd het wel goed in de gaten, want het kan soms ineens heel hard gaan en voor je het weet heb je aangebrande chips. 


Lekker gezond genieten!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twaalf − vijf =

Menu