Groene groenten toevoegen aan je smoothie!

Blog, Smoothies

Tegenwoordig zijn we ons ervan bewust dat gezond eten belangrijk is om ziekten en verouderingsprocessen tegen te gaan. Bovendien heeft gezonde voeding invloed op ons energieniveau en zorgt het ervoor dat we goed in ons vel zitten. We hebben het druk want, we leven in een tijd waarin elke minuut is gevuld met verantwoordelijkheden. We zijn dan ook op zoek naar een snel en gemakkelijke, maar wel gezond, voedingspatroon. Het drinken van groente is een handige manier om je groenteconsumptie te verhogen. Lees snel verder voor de voordelen van groentesapjes, belangrijke eigenschappen van een aantal groene groenten en een heerlijk recept!

Het drinken van groentesapjes en groene smoothies heeft een aantal positieve voordelen, namelijk…

  • Ze reinigen en ontgiften je lichaam en brengt het zuur- base in evenwicht om ongewenste ziekte en daarbij horende problemen te voorkomen en te verhelpen.
  • Ze verlagen de cafeïne inname door het lichaam op een natuurlijke manier energie te geven.
  • Ze maken het eten van groente voor kinderen aantrekkelijk, doordat je groente verstopt in drankje. Bedenk er een leuke naam voor en je scoort gelijk punten!

De eigenschappen van broccoli, spinazie en groene kool

Broccoli
Broccoli is bloemachtige groente en rijk aan vitamine C, K, A en vezels. Bovendien beschermt het je tegen hart- en vaatziekte en gaat het de strijd aan met diabetes, alzheimer en artritis. Daarnaast maakt broccoli je smoothie dikker. Dus als je deze groente gebruikt in je smoothie, kan het nodig zijn er een beetje water aan toe te voegen. Overigens is de stengel ook makkelijk te gebruiken.

Spinazie
Spinazie is een bladachtige groente en rijk aan vitamine A, C, E, magnesium, ijzer, calcium en kalium. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering, de botten en de huid.

Boerenkool
Boerenkool zit vol met omega 3-vetzuren en remt daardoor de ontstekingen in het lichaam. Ook bevat deze groente per calorie meer calcium dan melk en is daarom prima voor het onderhoudt van onze botten. Wanneer je deze groente gebruikt blijf dan goed mengen in de blender totdat alle stukjes verdwenen zijn.

THE GREEN SUPER SMOOTHIE

Lijstje (voor 1 smoothie)
½ stronkje broccoli
1 trosje druiven
2 handjes spinazie
35 gram boerenkool
1 rode appel

Aan de slag!
Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge of slowjuicer.

Wil je meer smoothie-inspiratie? Check dan even deze lekkere recepten!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!