Ik heb nu al zin in Pasen. Uitgebreid ontbijten met allemaal lekkere dingen. Deze heerlijke wentelteefjes staan ook op het menu en heb je binnen no-time gemaakt. Ik ben er echt zo enthousiast over, want ze smaken fantastisch. Door de banaan zijn het heerlijke zoete broodjes geworden. Een echt verwenontbijtje :-). Wie ga jij er blij mee maken?
Lijstje
2 sneden zuurdesem (spelt)brood
1 ei
20 ml plantaaardige melk (ik heb rijstmelk gebruikt)
1/2 tl kaneel of speculaaskruiden
1/2 tl Kokosbloesemsuiker (optioneel)
Kokosolie om in te bakken
Voor de topping:
1 banaan
Kokossnippers
Agavesiroop
Aan de slag!
1. Breek het ei in een diep bord en klop dit met de plantaardige melk, kaneel en eventueel kokosbloesemsuiker
2. Verwarm de kokosolie in een koekenpan
3. Haal de broodjes aan beide kanten door het eimengsel heen en bak deze goudbruin
4. Snijd ondertussen de banaan in plakjes
5. Leg de wentelteefjes op een bord en leg de plakjes banaan erop. Bestrooi met de kokossnippers en giet er eventueel (als je een echte zoetekauw bent) nog wat agavesiroop overheen.
Tips!
1. Je kunt ook kokossnippers gebruiken i.p.v. kokosrasp.
2. Heb je geen kokosolie in huis? Dan kun je ook ongezouten roomboter gebruiken.
3. Vervang de agavesiroop voor speltstroop, rijststroop, ahornsiroop of honing.
Geniet en dan wens ik je hele fijne Paasdagen!!