De Sint is weer in het land, dus tijd voor heerlijke speculaas. Snel, makkelijk en je keuken ruikt binnen no-time heerlijk…
Lijstje
150 gram roomboter
250 gram speltmeel of gebruik boekweitmeel (glutenvrij)
2,5 tl wijnsteenbakpoeder
100 gram kokosbloesemsuiker
2,5 el koek- en speculaaskruiden
5 el melk of zuivelvervanger zoals rijstmelk
15 amandelen
1 snufje zeezout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Smelt de roomboter in een pannetje op het fornuis.
3. Meng in een kom het speltmeel of boekweitmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, koek- en speculaaskruiden, rijstmelk, een snufje zeezout en de gesmolten roomboter, en kneed hier een deeg van.
4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een centimeter dik.
5. Druk de amandelen in het deeg.
6. Bak de speculaas in zo’n 20 tot 25 minuten goudbruin.
De speculaas wordt harder als je het af laat koelen.