Na een ochtend (hard) werken kun je wel een lekkere en gezonde lunch gebruiken. Een lunch vol gezonde voedingsstoffen, zodat je er ’s middags weer goed tegenaan kunt. Ik deel regelmatig lekkere en gezonde lunchideeën, die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk, school, dagje weg of gewoon lekker voor thuis. Vandaag heb ik het recept voor een heerlijke quinoasalade voor jullie, die regelmatig bij ons op tafel staat.
Heerlijke quinoasalade
Quinoa (je spreekt het uit als keen-wah) is hot. Dat is niet zo gek, want het is lekker, gezond, makkelijk om te maken en glutenvrij. Quinoa heeft een nootachtige geur (en smaak), dus ik vind het altijd heerlijk ruiken in de keuken als ik dit maak! Als je de salade mee wilt nemen naar je werk, kun je deze het beste de avond van te voren maken. Doe het in een goed afgesloten bakje en je kunt het makkelijk meenemen.
Het recept is voor 2 personen, maar je kunt er ook lekker alleen twee dagen van genieten!
Lijstje (voor 2 personen)
150 gram quinoa (ongekookt gewicht)
2 tomaten of 3/4 bakje cherry tomaten
½ komkommer
100 gram radijs
100 gram fetakaas
8 gram verse peterselie, gehakt
1-2 el extra vierge olijfolie
Zeezout en zwarte peper
Aan de slag!
1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Doe de gekookte quinoa in een schaal.
2. Snijd de tomaten, de radijs en de komkommer in stukjes, hak de verse peterselie fijn en meng dit met de quinoa. Giet 1-2 el olijfolie (of de olie van de feta) over de salade, voeg de peterselie toe en schep alles om.
3. Verkruimel de fetakaas over de salade en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Variatietips!
– Vervang de fetakaas door geitenkaas.
– Je kunt, voor nog meer kleur, ook een halve gele paprika in stukjes door de salade mengen.
Heb jij een lekker recept met quinoa en wil je dat met Healthiness delen? Laat het dan hieronder weten!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.