Iets te vieren? Deze heerlijke appeltaart heb je nog sneller gemaakt, dan de appeltaart uit een pak van Koopmans, ook al zou je denken dat een pakje misschien sneller klaar is. En deze appeltaart bevat geen geraffineerde suiker en ongezonde vetten. Gezond genieten dus! Ga dit weekend lekker aan de slag, laat het hele huis heerlijk ruiken en verwen jezelf met een heerlijk puntje bij de koffie of thee 🙂
Lijstje
100 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
30 gram kokosbloesemsuiker
2 el kokosolie
2 geklutste eieren
Snufje zeezout
1 el havermout (voor op de bodem)
Voor de vulling…
2 grote Elstar appels
50 gram rozijnen
2 tl kaneel
2 el kokosbloesemsuiker
Aan de slag!
1. Zet de oven aan op 180 graden.
2. Week de rozijnen in warm water en laat dit 5 minuten staan.
3. Meng het amandelmeel, speltmeel, kokosbloesemsuiker en zeezout door elkaar.
4. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit, samen met ¾ van het geklutste ei, aan het mengsel toe en meng dit tot een mooi deeg.
5. Schil de appels en snijd beide appels in blokjes, giet de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier.
6. Meng de appels, rozijnen, kaneel en kokosbloesemsuiker door elkaar. De vulling is klaar!
7. Bekleed een bakblik of springvorm met bakpapier en bedek het met 3/4 van het deeg, bestrooi de bodem met de havermout en vul met het appelmengsel.
8. Snijd van het resterende deeg dunne reepjes en leg deze kruislings op de vulling.
9. Smeer het overige geklutste ei over de bovenkant van het deeg en zet de taart 30 minuten in de oven. Na 15 minuten kun je de oven op 150 graden zetten.
Ik heb voor deze taart een vierkant bakblik gebruikt met een doorsnede van 20 cm. Heb je een groter bakblik of springvorm? Dan kun je de hoeveelheden vermeerderen.
Tip!
Voeg aan het appelmengsel nog een flinke eetlepel (suikervrije) abrikozenjam toe of een handje ongebrande en ongezouten noten.