Meestal lig ik tijdens de zomermaanden op het strand, maar met dit weer vind ik het helemaal niet erg om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen. Deze chocoladerepen zijn echt fantastisch lekker (als je tenminste van chocolade houdt) en de havermout en de noten maken deze reep lekker voedzaam. Nog een voordeel; de repen heb je binnen 10 minuten gemaakt.
Lijstje (voor +/- 9 repen)
120 gram pure chocolade (85% cacao)
120 gram medjoul dadels (ontpit)
80 gram ongezouten noten
50 gram (glutenvrije) havermout
1 el cacaopoeder
1 el kokosrasp
Snufje kaneelpoeder
Optioneel: vanillepoeder
Aan de slag!
1. Week de dadels 5 minuten in warm water. Giet het water af.
2. Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een keukenmachine of blender en maal tot een ‘plakkerige’ massa. Optioneel: voeg 1/2 tl vanillepoeder toe.
3. Stort de massa in een met bakpapier bekleed ovenschaaltje of bakblik en druk heel goed aan met je handen of met de bolle kant van een lepel.
4. Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie en roer 1/3 van de chocolade erdoor (je krijgt dan een knapperige laag).
5. Verdeel de gesmolten chocolade over het dadelmengsel.
6. Strooi de kokosrasp erover.
7. Zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
Ik gebruikte een vierkant ovenschaaltje/bakblik van 15 cm. Een iets groter formaat is ook prima, dan worden de repen iets dunner.
Mocht je deze gezonde chocoladerepen gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.