Gezonde bounty’s maak je zelf!

Blog, Healthy baking

Daar ben ik weer! En om meteen goed van start te gaan heb ik een heerlijke bounty taart voor je gemaakt. Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb je minder recepten voorbij zien komen op de blog dan dat je gewend was, maar ik ben vorige week weer de keuken ingedoken en ben lekker aan de slag gegaan met allemaal heerlijke recepten. Zo heb ik ook deze verrukkelijke raw bounty taart in elkaar geflanst en hij is hier al een groot succes! Een kind kan de was doen en ook nog eens zonder oven. De taart is vrij van geraffineerde suiker, glutenvrij en niet te vergeten…heeeeel erg lekker! Als je net als ik dol ben op kokos, is het oppassen geblazen, want dan is het lastig om ervan af te blijven 😉 De taart is zoet door de medjool dadels en de agavesiroop. Ik gebruik eigenlijk altijd medjool dadels, omdat deze lekker smeuïg en zoet is en je baksels worden er gewoon lekkerder van, dan dat je gedroogde dadels gebruikt. De chocoladereep van Vivani 92% is echt een aanrader om mee te bakken en deze bevat alleen een beetje kokosbloesemsuiker. Mocht je niet zo van pure chocolade houden, kun je ook altijd een minder ‘pure’ variant gebruiken, maar dan is de taart niet meer suikervrij (nog wel heel erg lekker natuurlijk).

Duik snel de keuken in een je kunt over een uurtje heerlijk healthy genieten!

Wat heb je nodig?

Lijstje voor de bodem:
100 gram amandelmeel
140 gram geweekte (medjool) dadels
120 gram geraspte kokos
15 gram raw cacaopoeder
3 el agavesiroop

Lijstje voor de kokoslaag:
120 gram geweekte cashewnoten
220 gram geraspte kokos
5 el gesmolten kokosolie
1 tl vanillepoeder (dit is geen vanillesuiker, maar echt het binnenste van een vanillestokje, maar dan gedroogd) of vanille van een vanillestokje
8 el agavesiroop

Lijstje voor de chocolade topping:
1 reep pure chocolade (minimaal 85%)
1 el agavesiroop

Aan de slag!
1. Week de cashewnoten twee uur in water.
2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en meng dit totdat het een plakkerige structuur heeft.
3. Doe het mengsel in een bakblik en druk het stevig, eventueel met een lepel, aan. Zet het bakblik in de koelkast.
4. Doe alle ingrediënten voor de middelste laag in de keukenmachine en meng ook dit totdat het een mooie plakkerige structuur heeft.
5. Giet dit mengsel op de bodem en drukt het goed aan.
6. Smelt de chocoladereep met de agavesiroop in een pannetje. Roer het goed door en als alle chocolade is gesmolten giet je dit bovenop de middelste kokoslaag.
7. Zet het bakblik minimaal een half uur in de koelkast en je kunt smullen!

De taart kun je het beste in de koelkast bewaren.

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

16 − 6 =

Menu