Gevulde aubergines en paprika’s met tomatencouscous en pistachenoten

Blog, Diner

Op Instagram deelde ik gister een foto van een heel lekker gerecht wat eigenlijk een uitprobeersel was, maar bijzonder goed uitpakte šŸ™‚ Er kwamen een heleboel vragen of ik het recept wilde delen, dus bij deze…

Lijstje (voor 4 personen)
200 gram vegetarisch rulgehakt
240 gram volkorencouscous
2 paprika’s
2 aubergines
1 grote ui
2 teentjes knoflook
400 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
70 gram tomatenpuree
70 gram Grana Padano
60 gram pistachenoten (ongezouten)
1/2 tl gerookte paprikapoeder
Zwarte peper en zeezout
1 el extra vierge kokosolie
1 tl olijfolie

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bereid de volkorencouscous zoals aangegeven op de verpakking.
3. Snipper de ui en pers de knoflook.
4. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
5. Halveer ookĀ de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in en besprenkel met een klein scheutje (1 tl) olijfolie, zwarte peper en zeezout.
6. Leg de aubergines en op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Verhit ondertussen de kokosolie in een wokpan of hapjespan en fruit de ui en de knoflook.
8. Voeg het vegetarisch rulgehakt toe en bak nog circa 4 minuten mee.
9. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes (inclusief sap) toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
10. Voeg de volkorencouscous toe en roer goed door. Zet het vuur laag.
11. Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees eruit (tot ongeveer een 1/2 cm van de rand).
12. Leg de gehalveerde paprika’s en aubergines in een ruime ovenschaal en vul deze met het tomaten-couscousmengsel. Hou je nog tomaten-couscousmengsel over? Schep dit dan naast de paprika’s en aubergines in de ovenschaal.
13. Rasp de Grana Padano met een kaasschaaf erover en strooi de pistachenoten over het gerecht.
14. Zet de ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven.

Het kan zijn dat je bepaalde ingrediƫnten net niet in huis hebt, maar wel een goede vervanging, zodat je dit gerecht toch kunt maken. Hierbij de variatietips:
– Vervang het vegetarisch rulgehakt door biologisch vlees zoals rundergehakt, kipgehakt of Chipolata runderworstjes.
– Vervang de volkorencouscous door quinoa.
– Vervang de aubergines door courgettes.
– Vervang de Grana Padano door fetakaas, geitenkaas of Parmezaanse kaas.
– Vervang de gerookte paprikapoeder door ‘gewone’ paprikapoeder.

Mocht je deze heerlijke ovenschotel gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

4 × vier =

Menu