Geen tijd voor het ontbijt?

Blog, Ontbijt

Je weet waarschijnlijk al dat het ontbijt één van de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar het ontbijt kan er door de ochtendspits thuis nog wel eens bij inschieten. Met een paar handige tips, kun je toch snel een gezond ontbijt op tafel zetten. Een lekker ontbijtje is namelijk zó klaar en zó op ;-).

Na een nacht (slapen) is het belangrijk om de energievoorraad weer aan te vullen. Een goed ontbijt stimuleert de darmen en daarmee de stoelgang, het levert energie voor concentratie en beweging en zorgt er dus voor dat je fris en fruitig aan je dag begint. Prestaties op het werk blijken beter bij mensen die wel ontbijten, dan bij mensen die dat niet doen. En dan nu een aantal handige tips voor een snel ontbijtje!

Zet je ontbijt de avond van tevoren alvast klaar!
– Smeer alvast je boterhammen voor de volgende ochtend én maak alvast je broodtrommel klaar. Dat scheelt heel veel tijd in de ochtend.

– Maak ‘overnight oats’; een heerlijk ontbijtje waarmee je volop kan variëren! De basis bestaat uit zuivel/zuivelvervanging en havermout. Je kunt kiezen voor melk, kwark, yoghurt of een plantaardige variant hierop. Meng 200-250 ml zuivel met 40-50 gram havermout en zet het een nachtje in de koelkast. Je kunt alles toevoegen wat je lekker vindt; lijnzaad, noten, (gedroogd) fruit, noem maar op!

– Meer zin in pap? Maak je overnight oats met melk of een melkvervanger, zet het in de koelkast en de volgende ochtend hoef je het maar 5 minuutjes in een pannetje op te warmen. 

Kies voor een ontbijt wat je makkelijk weg krijgt!
– Haal je overnight oats of chiapudding uit de koelkast en smullen maar!

– Neem een kommetje yoghurt, kwark of kokosyoghurt met muesli of granola. Granola maak je overigens gemakkelijk zelf! 

– Als je van een warm ontbijt houdt, kun je pap maken. Maak bijvoorbeeld gekookte overnight oats of warm een beker (plantaardige) melk op en meng dit met Brinta, Teff meergranenontbijt, boekweitvlokken of andere papsoorten.

Havermoutpap is echt één van mijn favoriete ontbijtjes. Ik meng 250 ml melk of melkvervanger met 40-50 gram havermout en kook dit 2 minuten in een pannetje. Lekker met rozijnen, kaneel en/of walnoten.

– Als je liever geen granen als ontbijt eet, kun je ook een stuk fruit eten of een smoothie maken. Een banaantje of een appel heb je zo op, en een smoothie is zó gemaakt!

Wat eet jij meestal als ontbijt? Laat het hieronder in een reactie weten!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!