Gazpacho Healthiness style!

Diner

Gazpacho is een heerlijke koude Spaanse soep op basis van rauwe groenten en kruiden, zonder vlees of bouillon. Officieel gebruik je tomaten als basis, maar dit hoeft niet. Een paar weken geleden aten wij deze soep op een warme zomeravond en dan is dit echt het pérfecte voorgerecht. Allereerst is dit soepje super easy om te maken, maar daarnaast zit het ook nog eens boordevol veggies en daar houden we van! Het recept hieronder is eigenlijk net iets meer dan voor vier personen, maar dan heb je de volgende dag nog een lekker lunchgerecht. Giet de soep in een thermoskan of goed afgesloten bakje en je kunt het ideaal meenemen voor onderweg. Ik heb er helemaal mijn eigen draai aangegeven en dat is heel goed gelukt, al zeg ik het zelf 🙂 Ga jij ook genieten? Duik dan snel de keuken in en zet deze soep binnen no-time op tafel…

Lijstje (voor 4 personen)
3 (grote) trostomaten
1 teentje knoflook, gepeld
1,5 komkommer, geschild
1/4 rode paprika, in reepjes en zonder zaadjes
1 el zwarte olijven, zonder pit
1 el zongedroogde tomaten
1 handje basilicum
1 handje rucola
1 sneetje stevig brood
Versgemalen peper en himalayazout


Aan de slag!
1. Doe alle ingredienten, behalve het sneetje brood, in de keukenmachine en mix tot een fijne massa. Proef even en voeg, als dat nodig is, wat extra peper en zout toe.
2. Voeg dan het sneetje brood toe en mix dit nog even mee. Het brood zorgt ervoor dat de soep iets gebonden wordt.
3. Giet de soep in een schaal, schenk er een scheutje extra vierge olijfolie over en zet deze nog even een half uur in de koelkast, zodat de soep lekker koud wordt.


Tips!
1. Mocht je niet veel tijd hebben, kun je ook wat ijsblokjes aan de soep toevoegen i.p.v. dat je de soep nog een half uur in de koelkast zet.
2. Bewaar de soep niet langer dan een dag in de koelkast.

Enjoy!

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

3 + twintig =

Menu