Nu het kouder wordt, vind ik het heerlijk om mijn dag met een warm ontbijtje te beginnen. Ik kon in de winter echt kommen met havermout wegwerken, maar ik was er eerlijk gezegd een beetje op uitgekeken, dus bedacht ik iets nieuws om de herfst en winter goed mee door te komen…Havermout dat naar appeltaart smaakt. Het is echt verrukkelijk en je maakt het al de avond van te voren, zodat je in de ochtend heel snel een heerlijk warm ontbijtje hebt!
Lijstje (voor 1 persoon)
250 ml rijstmelk
5 el havermout
1 (Elstar) appel, geschild en in stukjes
1 handje rozijnen
1 tl kaneel (of meer als je dat lekker vindt) en koek- en speculaaskruiden naar smaak.
optioneel: amandelschaafsel
Aan de slag (de avond van voren)!
1. Doe de melk, havermout, de appel stukjes, rozijnen en kaneel in een pannetje, roer alles goed door elkaar en zet dit in de koelkast.
2. Haal de volgende ochtend het pannetje uit de koelkast, roer alles nog even goed door elkaar en verwarm het nog een paar minuten (niet aan de kook brengen).
3. Giet de havermout in een schaaltje, strooi er nog koek- en speculaaskruiden over en eventueel nog wat amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Tip!
Je kunt ook havermelk, amandelmelk (ongezoet) of gewone melk gebruiken.