Waarschijnlijk loopt het water je al in de mond als je de titel leest 😉 Bij mij in ieder geval wel, want ik weet dat dit één van de lekkerste vegan brownie is, die je maar kunt wensen! Ik hoef denk ik dan ook geen toelichting te geven bij dit heerlijke recept, want het is denk ik een beter plan als je meteen aan de slag gaat….
Je kunt de brownie maken met of zonder fudge laag. Beide zijn heerlijk!
Lijstje
100 gram speltbloem
100 gram speltmeel
150 gram walnoten
2 el kokosolie
10 medjool dadels
2 tl wijnsteenbakpoeder
4 el rauwe cacaopoeder
350 ml rijstmelk of andere plantaardige melk
100 ml agavesiroop
200 gram appelmoes (ongezoet)
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownie- of bakblik met bakpapier.
2. Doe de dadels, noten en kokosolie in de blender/keukenmachine en zorg dat die een mooi mengsel wordt.
3. Voeg de cacaopoeder en appelmoes toe en blender weer. Je krijgt een mooie gladde massa, die nu al lekker smaakt!
4. Doe de speltbloem, speltmeel en wijnsteenbakpoeder in een grote kom en roer dit even goed door elkaar. Voeg daarna het cacaomengsel aan het meelmengsel toe, voeg langzaam de rijstmelk toe en meng alles tot een mooie gladde massa.
5. Doe het beslag in het bakblik en bak de brownie 25-30 minuten in de oven.
Je kunt ook nog een hemelse fudge topping maken, die je tussen en over de brownie kunt smeren. Het is heel makkelijk, dus ik zou het doen!
Wat heb je nodig voor de fudge?
120 gram medjool dadels
50 gram rauwe cacao
75 gram gesmolten kokosolie
100 ml rijstroom
Aan de slag!
1. Doe de dadels in de keukenmachine en hak deze fijn.
2. Voeg de cacao, kokosolie en rijstroom toe en laat dit een paar minuten in de keukemachine draaien, totdat het een mooi mengsel is.
3. Smeer de fudge tussen de brownie (snijd deze dan eerst door de helft) en over de brownie heen. Je kunt ook nog wat geraspte kokos over de brownie strooien om hem he-le-maal af te maken!
Variatietips!
1. Gebruik i.p.v. speltbloem/speltmeel bijvoorbeeld amandelmeel of boekweitmeel als je een glutenvrije brownie wilt maken.
2. Je kunt i.p.v. walnoten ook gemengde ongezouten en ongebrande noten nemen, cashewnoten of pecannoten.
3. Gebruik i.p.v. rijstmelk bijvoorbeeld amandelmelk of havermelk.