Hoe lekker is deze zelfgemaakte pesto! Veel gezonder dan uit een potje, allemaal verse ingrediënten en makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer? Als je als eens zelf pesto hebt gemaakt, wil je gewoon niks anders meer en laat je die potjes in de supermarkt lekker staan. Het woord ‘pesto’ betekent in het Nederlands ‘pletten’ en dat is precies wat je met
de ingrediënten van de pesto doet. Pesto is er in vele smaken en kleuren zoals o.a. rode pesto, rucola pesto en pesto arriabbiata, die als smaakmaker in de Italiaanse keuken gebruikt worden. De pesto is heerlijk door pasta, op pizza, over de carpaccio of gewoon lekker op een stokbroodje bij de borrel. Oké, genoeg over pesto…Ga lekker aan de slag!
Lijstje
3 el pijnboompitten
5 el olijfolie
1 teentje knoflook
40 gram Grano Pedano kaas
2 volle handen verse basilicum
Aan de slag!
1. Rooster de pijnboompitten, zonder olie, in de koekenpan.
2. Pel de knoflook en doe dit samen met de pijnboompitten, olijfolie, de kaas en verse basilicum in de keukenmachine.
3. Mix alles tot een gladde pesto en klaar ben je!