De lekkerste eiersalade maak je zelf!

Blog, Lunch
Homemade eiersalade Healthiness

Zelf salades maken klinkt vaak ingewikkelder dan dat het werkelijk is. Vorige week maakte ik al een heerlijke makreelsalade die je binnen 10 minuten op tafel hebt staan en vandaag heb ik nog zo’n snelle topper voor je…een gezonde variant voor eiersalade met allemaal verse ingrediënten. De salades uit de supermarkt bevatten vaak veel vet, suiker, geur- en smaakstoffen. Als je zelf aan de slag gaat weet je precies wat erin gaat en maak je een nog lekkerder salade ook. Je kunt de salade hooguit 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren, omdat hij geen conserveringsmiddelen bevat, maar bij mij was deze verrukkelijke salade al binnen een dag op. Je kunt de salade als broodbeleg gebruiken, maar ook op een toastje of in een uitgeholde komkommer is deze eiersalade heerlijk! Ga snel aan de slag…

Lijstje
4 eieren
2 el (volle) yoghurt
1 tl mosterd
1 el verse bieslook, fijngehakt
1 tl verse peterselie, fijngehakt
Snufje paprikapoeder
Snufje kerriepoeder
Versgemalen zwarte peper en zeezout

Aan de slag!
1. Kook voordat je de salade wilt gaan maken alvast de eieren en laat deze volledig afkoelen.
2. Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes.
3. Doe alle ingrediënten, samen met de yoghurt, in een kom en meng alles goed door elkaar. Proef nog even en voeg eventueel nog wat extra paprikapoeder, peper, zout of kerriepoeder toe.

Eiersalade Healthiness

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

8 − zeven =

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!