Hmmm, deze supersnelle koekjes met chocola en sinaasappel zijn echt verrukkelijk en waren serieus dezelfde dag nog op! Ze zijn eigenlijk nog lekkerder dan de chocolate chip cookies die je in de winkel koopt en het leuke is ook nog…deze koekjes zijn een stuk gezonder en je weet precies wat erin zit.
Lijstje (voor ongeveer 10 koekjes)
120 gram amandelmeel
½ tl wijnsteenbakpoeder
2 el agavesiroop
1 (biologisch) ei
Rasp van 1 sinaasappel
1 tl vanille (van een vanillestokje)
2 el kokosolie, gesmolten
½ reep pure (suikervrije) chocolade (80-85%)
Snufje zeezout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Roer de amandelmeel en de ½ tl wijnsteenbakpoeder door elkaar in een kom.
3. Meng in een andere kom de agavesiroop, het ei, sinaasappelrasp en de vanille.
4. Voeg beide mengsels bij elkaar en voeg daarna de gesmolten kokosolie en een snufje zeezout toe.
5. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg dit ook aan het mengsel toe.
6. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
7. Maak met een lepel hoopjes beslag op het bakpapier en druk deze tot ongeveer een halve centimeter dikte plat.
8. Zet de bakplaat in de oven, wacht 8-10 minuten en je kunt heerlijk smullen van deze verrukkelijke koekies.