Ja, ze smaken echt zo lekker als dat ze klinken 😉 Afgelopen weekend had ik een feestje en maakte ik een aantal hele lekkere dingen, waaronder deze choco kokos bonbons. Heerlijke bonbons waar je verantwoord van kunt snoepen…De reacties waren allemaal zo positief dat ik dit receptje ook met jou wil delen. Als je een keukenmachine hebt, kun je over een klein uurtje genieten, want ze zijn verrukkelijk voor bij een kopje thee of gewoon als tussendoortje…
Lijstje (voor +/- 12 bonbons)
60 gram ongezouten noten
100 gram medjool dadels
25 gram rozijnen
4 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
2 el kokosrasp
Optioneel: amandelmeel of ahornsiroop/agavesiroop/honing
Aan de slag!
1. Hak de noten fijn in de keukenmachine.
2. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en laat de keukenmachine net zo lang draaien totdat er een bal ontstaat. Mocht je het idee hebben dat het mengsel nog iets te vochtig is (je moet er zo balletjes van draaien)? Voeg dan een beetje amandelmeel toe. Is het mengsel te droog? Dan kun je altijd nog wat ahornsiroop/agavesiroop/honing toevoegen.
3. Draai van het mengsel balletjes. Je kunt ze zo klein of zo groot maken als je zelf wilt.
4. Strooi de kokosrasp op een bordje en rol de balletjes erdoor.
5. Zet de balletjes een half uur in de koelkast en je kunt genieten.
Bewaartip
De balletjes zijn 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.