In het weekend vind ik het altijd lekker om wat uitgebreider te ontbijten, want daar heb ik dan altijd veel meer tijd voor. Dit is echt zo’n heerlijk verwenontbijtje voor het weekend. Je bakt de peer in de pan met kaneel en walnoten en hierdoor worden de peertjes lekker stroperig. Je kunt het natuurlijk ook gewoon als tussendoortje eten, met havermoutpap of over de kwark. Ik varieer er eigenlijk altijd mee. Wil jij net als ik ook heerlijk genieten van deze gekarameliseerde peren? Ga dan snel aan de slag!
Lijstje (voor 1 persoon)
250 ml plantaardige melk (rijstmelk, havermelk, speltmelk, amandelmelk (ongezoet)).
40 – 45 gram boekweitvlokken
Voor de gekarameliseerde peren:
1 peer
1 handje walnoten
Kaneel naar smaak (zelf ben ik dol op kaneel, dus voeg ik altijd best veel toe hmm).
Kokosolie of roomboter om in te bakken.
Aan de slag!
1. Doe de melk in een pannetje, voeg de boekweitvlokken toe en breng dit aan de kook.
2. Laat de boekweitpap 10 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Doe een deksel op de pan en laat de pap nog even 5 minuten nawellen.
3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd er blokjes van. Bestrooi de peer met de kaneel.
4. Doe een klein beetje kokosolie of roomboter in de koekenpan en voeg het peermengsel toe en de walnoten toe. Bak alles, goed blijven roeren, ongeveer 3-4 minuten.
5. Schep de pap in een schaaltje en voeg de gekarameliseerde peren toe. Eet smakelijk!
Tip!
Je kunt natuurlijk i.p.v. boekweitpap ook havermoutpap maken. Dit hoeft minder lang te koken (meestal 1-2 minuten door laten koken).