Ik had nog een aantal rijpe bananen over, dat ik besloot om een heel lekker voedzaam bananenbrood te bakken. Nouja, het is eigenlijk meer een cake, maar wel een gezonde variant zonder geraffineerde suiker en zuivel. Dit recept is easy en super snel klaar. De rijpe bananen en de medjoul dadels maken de cake lekker zoet. Dit brood is perfect als tussendoortje of als aanvulling op je ontbijt of lunch. Ik maak dit heerlijke bananenbrood vaak in het weekend en vries het in plakjes in, zodat we doordeweeks nog een lekker tussendoortje hebben. Ga snel de keuken in en aan de slag…
Lijstje
4 rijpe bananen
100 gram speltmeel
100 gram havermout
2 eieren
50 gram medjoul dadels
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
2 handjes ongezouten pecannoten
Snufje zeezout
Benodigdheden
Keukenmachine
Bakblik of cakevorm
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de havermout in de keukenmachine en maak hier havermoutmeel van.
3. Voeg de bananen, de dadels en de eieren toe en meng alles goed.
4. Voeg als laatste het speltmeel, het wijnsteenbakpoeder, het kaneelpoeder en het zeezout toe en meng nogmaals alles goed door elkaar.
5. Hak de pecannoten grof.
6. Roer de gehakte pecannoten door het beslag en giet het in een met bakpapier beklede bakblik of cakevorm.
7. Bak het bananenbrood in ongeveer 40-50 min gaar.
(Variatie)tips!
1. Je kunt het bananenbrood verpakt nog een paar dagen bewaren. Bak het in het weekend en je hebt de hele week nog een lekker gezond tussendoortje.
2. Voeg als variatie 30 gram kokosrasp of 50 gram pure chocolade aan het beslag toe.
Mocht je dit heerlijke recept gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan nu aan voor online coaching.