Een echt recept kun je dit eigenlijk niet noemen, maar het is wel een heel lekker, healthy én voedzaam tussendoortje. Avocado is geen groente, maar een vrucht en komt oorspronkelijk uit Mexico. Het woord avocado stamt af van ‘abocado’; dit betekent in het Spaans ‘boter uit het bos’. En die naam is niet zo gek, want avocado bevat maar liefst 30 gram gezonde vetten en past hierdoor heel goed in een gezond voedingspatroon. De vetten in de avocado bestaan uit enkelvoudig onverzadigde vetten (oliezuur) en omega-3 vetten, die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en de kans op diabetes verminderen door de gunstige invloed op de insulineproductie in het bloed. Maar dat is nog niet alles…Daarnaast zit deze vrucht ook nog eens boordevol vezels; ruim 10 gram per vrucht, vitaminen (A, B1, B2, B6, C en E) en mineralen (o.a. kalium en ijzer). Het mineralen gehalte is zelfs drie keer zo hoog dan in andere vruchten. Door de avocado en de tomaat in de avocadoschil te serveren, ziet het er ook nog eens leuk uit!
Lijstje (voor 1 persoon)
1/2 rijpe avocado
1 grote tomaat
Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
Aan de slag!
Om het toch nog een beetje op een ‘recept’ te laten lijken, heb ik het even voor je uitgeschreven 😉
1. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en lepel één helft van de avocado uit. Snijd dit deel in blokjes en bewaar de schil van het uitgelepelde deel.
2. Snijd de tomaten in blokjes.
3. Meng de blokjes tomaat met de blokjes avocado en serveer in de schil van de avocado.
4. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Ga gezond genieten!