Appel-havermoutcake met rozijnen en kaneel

Blog, Healthy baking

Deze cake is echt té makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde ingrediënten 🤩 Ideaal om in het weekend te bakken, zodat je aan het begin van een nieuwe week wat voedzaams in huis hebt, wat je makkelijk kunt pakken.

Deze cake is heerlijk als ontbijt met (plantaardige) kwark en/of fruit. Of neem lekker een plak als tussendoortje!

Lijstje (voor 12 plakken)
1 pot suikervrije appelmoes (350 gram)
200 gram havermout
120 gram gemengde ongezouten noten
110 gram rozijnen
3 grote eieren
1 tl kaneelpoeder
1 tl speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
Snufje zeezout

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout en de noten fijn in een keukenmachine of blender.
3. Kluts de eieren in een grote kom, voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm (of ingevet).
5. Zet de cakevorm voor 45 minuten in de oven, totdat de cake goudbruin is.
6. Laat de cake afkoelen en snijd in 12 plakken.

Variatietips!
1. Vervang de rozijnen door medjoul dadels.
2. Vervang het kaneelpoeder door speculaaskruiden.

Let op, deze cake is niet extreem zoet. Mocht je echt een zoetekauw zijn, kun je de appelmoes gedeeltelijk vervangen door een kleine hoeveelheid honing, ahornsiroop of agavesiroop.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

3 × twee =

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!

Menu