Deze cake is echt té makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde ingrediënten 🤩 Ideaal om in het weekend te bakken, zodat je aan het begin van een nieuwe week wat voedzaams in huis hebt, wat je makkelijk kunt pakken.
Deze cake is heerlijk als ontbijt met (plantaardige) kwark en/of fruit. Of neem lekker een plak als tussendoortje!
Lijstje (voor 12 plakken)
1 pot suikervrije appelmoes (350 gram)
200 gram havermout
120 gram gemengde ongezouten noten
110 gram rozijnen
3 grote eieren
1 tl kaneelpoeder
1 tl speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
Snufje zeezout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout en de noten fijn in een keukenmachine of blender.
3. Kluts de eieren in een grote kom, voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm (of ingevet).
5. Zet de cakevorm voor 45 minuten in de oven, totdat de cake goudbruin is.
6. Laat de cake afkoelen en snijd in 12 plakken.
Variatietips!
1. Vervang de rozijnen door medjoul dadels.
2. Vervang het kaneelpoeder door speculaaskruiden.
Let op, deze cake is niet extreem zoet. Mocht je echt een zoetekauw zijn, kun je de appelmoes gedeeltelijk vervangen door een kleine hoeveelheid honing, ahornsiroop of agavesiroop.
2 reacties. Plaats een nieuwe
ik maak er muffins van zodat ik een gemakkelijk en smaakvol ontbijtje heb
haal er 18 stuks uit die ik invries
Oh heeeerlijk, dat is ook een goed idee!