Afslankfouten, ook jij maakt ze!

Artikelen voeding, Blog

Jezelf uithongeren
Om af te kunnen vallen moet het lichaam minder energie binnenkrijgen dan dat het dagelijks
gebruikt. Dit betekent echter niet dat je je zelf moet uithongeren, dat zal alleen maar tegenwerken.
Zodra het lichaam té weinig energie binnenkrijgt, zal de stofwisseling trager worden. Het afvallen
gaat hierdoor alleen maar lastiger. Met een te lage energie-inname zal het lichaam ook spiermassa
verliezen, iets wat we al helemaal niet willen.

Opgeven
Zit je even in een dip en gaat het allemaal niet zoals je had verwacht? Geef niet op! Te snel opgeven
kan een gevolg zijn van onvoldoende motivatie, te weinig eten en onrealistische verwachtingen. Ga
bij jezelf na waarom je gestart bent met afvallen en haal de intrinsieke motivatie weer naar boven.

Extra sporten is toch genoeg?
Voldoende beweging ondersteunt het afvallen, mits je ook een gezond voedingspatroon aanneemt. Ze zeggen niet voor niets dat voeding 80% verantwoordelijk is als je wilt afvallen en beweging/sporten maar 20%. Ga je alleen extra sporten en laat je je voedingspatroon voor wat het is, dan zul je niet snel je einddoel behalen. Een gezond voedingspatroon vormt de basis bij het afvallen. Zorg daarnaast wel voor genoeg lichaamsbeweging (60 minuten per dag), dit zal het afvalproces versnellen.

Wonderpillen
Helaas, er bestaat geen enkele pil die ervoor zorgt dat je zonder moeite een gezond gewicht bereikt. Er zijn ontzettend veel soorten supplementen op de markt die dit echter wel beloven. Het tegendeel is waar, als er ook maar één pil zou zijn die werkelijk zou werken, dan had de hele wereld een gezond gewicht.

Vet is verleden tijd
“Van vetten word je dik”, is iets wat veel mensen denken. Deze uitspraak is wat kort door de bocht gezegd. Van een energieoverschot word je dik en dus niet per sé van vet op zich. Het hangt er helemaal vanaf hoeveel vetten je dagelijks binnenkrijgt. Bij afvallen is het niet de bedoeling dat je al het vet uit de voeding gaat schrappen, want je lichaam heeft ook vet nodig. Vet is een bron van energie, vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren. Bij afvallen ligt de geadviseerde hoeveelheid vet tussen 20 en 35 energieprocent van de dagelijkse totale energie-inname.

Te hoge eisen stellen
Stel niet te hoge doelen op voor jezelf. 5 kilo afvallen in één week klinkt natuurlijk fantastisch, maar is onrealistisch en ongezond voor het lichaam. De kans is groot dat je dit doel niet zal behalen en de motivatie tot in je schoenen zakt. Pas dit doel bijvoorbeeld aan naar 1 kilo per week afvallen, de kans op succes is groter en je zult niet ontmoedigd raken.

En, maak jij ook één of meerdere van bovengenoemde ‘afslankfouten’? En wil je het nu eens goed aanpakken? Kom dan een keer langs voor een geheel gratis en vrijblijvende intake. Zo kunnen we samen kijken wat jouw valkuil is en hoe we hieraan kunnen werken. Neem gerust contact op via de mail: info@healthinessonline.nl of stuur een berichtje naar: 06-2228823.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!