Het advies is om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten. Als je dit allemaal tijdens de avondmaaltijd moet eten, kan het nog best veel zijn. Dus hoe kun je dit op een gemakkelijke manier binnenkrijgen? Hieronder volgen enkele tips om je een handje op weg te helpen!
1. Plannen
Maak een concreet plan over het eten van groente. De kans van slagen is het grootst als je
van te voren al bedenkt wanneer je groente gaat eten. Plan bijvoorbeeld in om elke dag een
rauwkost salade te eten bij de lunch. Ook kan het helpen dat je bij het zoeken van een recept vanuit een groentesoort zoekt i.p.v. een ander maaltijdcomponent. Je krijgt dan vaak recepten die meer groente bevatten, dan dat je zoekt op: pasta, rijst, wraps, etc..
2. Groente op brood
Groente kun je gemakkelijk extra op brood doen. Bijvoorbeeld een sneetje brood met kaas
en plakjes tomaat of komkommer. Of maak zelf een snelle groentespread. Ook kun je gemakkelijk groente verwerken in een omelet.
3. Soep
Geen kant-en-klare soep maar eigen gemaakte soep! Je kunt het vers maken en zelf bepalen
hoeveel groente je erin doet. Van bijna elk soort groente is wel een soep te maken.
4. Tussendoor
Groente hoeft niet alleen gegeten te worden bij de avondmaaltijd, het kan ook prima tussendoor. Elke middag een paar plakjes komkommer, een handje snoeptomaatjes of wat reepjes paprika. Dip het bijvoorbeeld in wat hummus!
5. Gebruik een weegschaal
Weeg bij het koken van de avondmaaltijd de hoeveelheid groente die je gebruikt. Is het 250 gram per persoon? Dan weet je dat het voldoende is!